Boks'ta kilo almak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Falke
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Falke

Üye
Herkese merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 hafta önce Boks'a başladım ve bu sporda yapılan antrenmanların ağır olduğunu her kes biliyor. Ben de bunu bilerek başladım.
Yapılan cardiyo idmanları (koşu, ısınma-germe, ip atlama vb.) muhtemelen beyi zayıflatıyor. Şu an boy 1.70, kilo 60. Ben bu sporda kilo vermek istemiyorum beyler zaten zayıfım iyice zayıflamak istemiyorum. Bu yüzden de hem boks hem de ağırlık çalışmaya başladım ama fark olacak seviyede bir faydasının olacağını da düşünmüyorum. Boks yaparken kilo nasıl alırım veya kilomun düşmemesi için ne yapmalıyım?

kilo alıp vermek tamamen kalori açığı ile alakalıdır yani gün içerisinde 2000 kj yakıyosan 4000 kj almalısın kilo almak için sen boks yaparken zaten çok fazla kalori yakıyorsun ve ağırlık çalışırken de bunu yapıyorsun ve daha kötüsü sen ağırlık çalıştıktan sonra kasların kendini iyileştirmek için oturduğun yerden kalori yakıyor bence kilo almak istiyorsan garnier kullanmalısın ;).

Hem boks hemde vücut geliştirme yapmamalisin bence.Vücut geliştirme esnekligi azaltir boksta da bu cok önemli olduğu icin iyi bir yere gelmek istiyorsan vgyi bırak derim.Ben boksta 3 kilo felan verdim ama kanat ve sirt kaslari mi gelistirdim.Biraktiktan sonra tekrar kilo almaya başladım.Beslenme elbet önemli ancak cogu zaman eve geç geldigimden basit şeyler yiyerek gecistirdim.Kilo almak icin V.G yapabilirsin , boksta kilo alma şansın biraz daha düşük.

Hem boks hemde vücut geliştirme yapmamalisin bence.Vücut geliştirme esnekligi azaltir boksta da bu cok önemli olduğu icin iyi bir yere gelmek istiyorsan vgyi bırak derim.Ben boksta 3 kilo felan verdim ama kanat ve sirt kaslari mi gelistirdim.Biraktiktan sonra tekrar kilo almaya başladım.Beslenme elbet önemli ancak cogu zaman eve geç geldigimden basit şeyler yiyerek gecistirdim.Kilo almak icin V.G yapabilirsin , boksta kilo alma şansın biraz daha düşük.
Hocam benim yaptığım şeye VG değil. Boks antrenmanım 1 saat + 30 dakika da ağırlık çalışıyorum yani ağırlık üstüne yönelmiyorum, hacim için yapmıyorum sadece olarak hocanın gösterişiyle birlikte yumruk basıncını artırmak için, kuvveti ileri seviyeye götürmek için ağırlık yapıyorum.
Diğer arkadaşın dediği bence doğru çünkü 2000 kalori harcadıgım antrenmandan sonra 4000 kalori alırsam muhtemelen kilo vermem. yani benim şurdaki sorunum 60 kgdan 50 ye düşersem ne anladım ben bu işten? 50 kg'lık bir boksör olacaksam hiç yapmayayım bu işi.

Back
Yukarı