Boksda nasıl dünya şampiyonu olunur?

Abi gözünüzü seveyim şöyle iyenç şakalar yapmayın.Dentay vilder denen bir boksor var.Belkide bazılarınız onu tanıyor.Bana göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi boksoru.İşte deontay 20 yaşında boksa başladı ve öyle bir çalışdıki 1-2 yılda olimpiyatlarda bronz madalya,wbc,wbo,ibf falan dünya şampiyonu oldu.20 yaşına kadar basketbolcu idi.Kızı kötü bir hastalıkla doğuldundan boksa geldi ve kısa sürede dünyanın en iyisi olamayı başardı.Yani ben onu soracaktım bu adam yaptıysa,nasıl başardı?olimpiatlara falan katılmak için bir antreman süresi varmı?kaç yıl çalışmak gerek bunu gibi[DOUBLEPOST=1532064624][/DOUBLEPOST]Sizde durub durub burda kötü kötü şakalar yapıyorsunuz yaa

Abi gözünüzü seveyim şöyle iyenç şakalar yapmayın.Dentay vilder denen bir boksor var.Belkide bazılarınız onu tanıyor.Bana göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi boksoru.İşte deontay 20 yaşında boksa başladı ve öyle bir çalışdıki 1-2 yılda olimpiyatlarda bronz madalya,wbc,wbo,ibf falan dünya şampiyonu oldu.20 yaşına kadar basketbolcu idi.Kızı kötü bir hastalıkla doğuldundan boksa geldi ve kısa sürede dünyanın en iyisi olamayı başardı.Yani ben onu soracaktım bu adam yaptıysa,nasıl başardı?olimpiatlara falan katılmak için bir antreman süresi varmı?kaç yıl çalışmak gerek bunu gibi[DOUBLEPOST=1532064624][/DOUBLEPOST]Sizde durub durub burda kötü kötü şakalar yapıyorsunuz yaa
Kardeşimin bir arkadaşı , 21 yaşında satranç öğrenmeye başladı, mili takıma yükseldi.
Benim bizzat çok sevdiğim bir abim, 40 yaşında spora başladı(karateye başladı), Avrupa şampiyonu oldu.
Bundan 14-15 yıl önce eskiden bizim semtte oturan 42 yaşında bir abimiz üniversite sınavlarına girip Türkiyede hatırı sayılır derece ile elektrik-elektronik mühendisliğini kazanıp bitirmiş. Şimdi mühendislik yapmasa da, hayalinin peşinde koşup başarmış. Bunlar benim yıllar içinde duyduklarım ya da bizzat gördüklerim. Örnekler çoğaltılabilir.

Yani, çalışırsan muhakkak başarırsın, bu Dünya şampiyonluğu olmasa da, en azından başarılı bir sporcu olabilirsin.
Çünkü en iyi olmak istiyorsan o bambaşka bir şey, onun parametresi çok geniş...

Dostum yapamazsın edemezsin demiyorum . Zaten üstte dedim bu işler hızlı öğrenmeye bakar ayrıca adam basketçi demişsin. Bende yaş konusuna inanmıyorum zaten. Hem orası avrupa yani imkanlar geniş Türkiyedesin burda ne olablirsin 1-2 yılda türkiye şampiyonu olursun avruya şampiyonu olursun ama bu işleri öğrenmek 1 yıldan uzun sürüyor sürekli teknik çalışacaksın muhammed ali günde 2 salnoa gidiyodu birinde normal boks yapıyodu diğerinde full teknik çalışıyodu. Madem hırslısın hayalin o zaman en iyi boks salonuna git varınla yoğunla çalış unutma yapılmayacak hiçbirşey yoktur.

Bu işler cidden sende disiplininde inancında ve antrenöründe bitiyor.

Deontay Wilder verebileceğin uç bir örnek. Sen de söylemişsin öncesinde pro/yarı pro basketbol geçmişi olan bir sporcu. Ki spor geçmişi ya da azim yeterli değil. O branşa uygunluk ve şartlar da önemli. Eğer bunları oluşturabilirsen başarılı bir sporcu olabilirsin.[DOUBLEPOST=1532088536][/DOUBLEPOST]

Alıntı yaptığın üyeye, ben senden daha iyi trollerim diyorsun yani:)
Mevsres benden daha iyi yapmış :)

Bende onu dedim zaten üstte adam basketçiymiş senin geçmişin varmı bilmiyorum ama yok sanırsam bak madem başlıyorsun en önemli şey antrenör'dür. Kesinlikle çok iyi bir yere başlaman lazım ciddi düşünüyosan zaten devamı gelecektir.

Deontay Wilder yine uç bir örnek. Adamın sağ kolunda olağanüstü güç var. Bu yüzden berbat tekniğine rağmen şampiyon olabildi.
Dünya şampiyonluğu çok yüksek bir hedef. Eğer hiç altyapın yoksa en az 5 sene çok ciddi bir disiplinle spora odaklanman lazım. 1-2 yıl içinde bölge ve ülke şampiyonalarına katıldığında böyle bir potansiyelin olup olmadığı ortaya çıkar.

Çok ciddiyim başara bileceyimi düşünüyorum.Geçmişim derken sarı kemere kadar jiu jitsu yapmışlığım(5-ay) var.Uyarmı boksa?Azim,motivasyon baya full.Çok çalışıcam gerekirse antremandan sonra da kalıcam daha çok antreman yapıcam.Teşekkür ederim güzel kardeşlerim[DOUBLEPOST=1532092477][/DOUBLEPOST]
Deontay Wilder yine uç bir örnek. Adamın sağ kolunda olağanüstü güç var. Bu yüzden berbat tekniğine rağmen şampiyon olabildi.
Dünya şampiyonluğu çok yüksek bir hedef. Eğer hiç altyapın yoksa en az 5 sene çok ciddi bir disiplinle spora odaklanman lazım. 1-2 yıl içinde bölge ve ülke şampiyonalarına katıldığında böyle bir potansiyelin olup olmadığı ortaya çıkar.
Abi berbat teknik diyonda 40-0-0 üstelik 39 knockout kötü teknikmi?adam karşısını çıkanı parçalıyo resmen.Bence en iyi tekniği olan boksor.[DOUBLEPOST=1532092722][/DOUBLEPOST]Zaten benim boksa gitmeden bile tekniklerini you tubedan falan,deontay wilderin maçlarına bakarak öyrendim.Yani o kadarda güçlük çekiceyimi düşünmüyorum.Sadece yumruklardan falan işte kaçamıyorum.Ama diger yumruk teknikleri direk vuruş,kroşe,aparkat,sağlam vuruş bütün tekniklerini pozisyonu falan filan biliyorum.Evde boş vakitlerim olduğunda hatta gölge boksu falan yapıyorum yani

Son düzenleme:
Kardeş kusura bakmakta özgürsün ama önce bir Türkçe yazmayı öğrensen. Senin yazdıklarını okurken gözlerim lanet etti resmen. Boks kısmı kolay.

Dostum ben wilder felan bilmem joshua ise salondaki herkes gidince bile çalışarak buralara geldim diyor Yani yetenek olmasa bile çok çalışarak iyi yaparak başarabilirsin. Benim idölüm mike tyson ama karakter olarak muhammed ali yani ali'nin boksu kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın. Mike tysonun antremanlarına bakarsan anlarsın neden bu kadar iyi olduğuna ve tabi yetenekli birisi.

Dostum ben wilder felan bilmem joshua ise salondaki herkes gidince bile çalışarak buralara geldim diyor Yani yetenek olmasa bile çok çalışarak iyi yaparak başarabilirsin. Benim idölüm mike tyson ama karakter olarak muhammed ali yani ali'nin boksu kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın. Mike tysonun antremanlarına bakarsan anlarsın neden bu kadar iyi olduğuna ve tabi yetenekli birisi.
Biliyorum abi adam canavarlar gibi gölge boksu yapıyor[DOUBLEPOST=1532183000][/DOUBLEPOST]Klitchko,deontay,joshua ve b.boksorler hepsi 17-18 yaşlarında boksa başladı kısa bi sürede önce olimpiyat 1-cisi,2-cisi oldular.Sonra dünya şampiyonu daha sonrasında profosyonel boksa geçit etdiler.Bende öyle yapıcam.Tabii iyi çalışmayla bunu yapa biliceyimi anlıyorum.

Back
Yukarı