Ilk once bi kickboks demeyi ogren sonra bide yorum yap kickboks ikili falan filan sacmaliklarindan cik bi kere evinde yeterli malzemen varsa heryerde calisilabilir iyi olduğun seviyelerde sparring yapman gerekir onuda disarda bile deniye bilirsin biriyle boyl3 bi düşünce tarzi yok ben yillardir mma ile ugrasiyorum suan salonumla anlasamadim ayrildim evime malzemelerimi aldim ve rahatlikla calisabiliyorum sparring ihtiyacimida herhangi bi salondan karsilanabiliyo yada test edersin bi sekilde.Dostum kickboxing ikili bir spordur, yani senin bunu evde tek basina yapip daha sonra kickbox yapiyorum demen imkansiz, kum torbasi sana cevap verecek uyguladigin teknigi savuracak ya da contra bir teknik uygulayacak birsey degildir, temel teknikleri calisabilirsin ama bu bile cok saglikli degildir ya kum torbasinin arkasina yanina sagina soluna ayna koyacaksin kendini teknigini gorup kendin yanlislarini duzeltmeye calisacaksin yada torba calismalarini video olarak kaydedip izleyip uyguladigin yanlislari duzelteceksin ki bunun icin bile teknikleri dogru bilmen lazim, illa da evimde terasimda yapacam diyosan olay bu, youtube da teknikleri izle tekrar et. Kolay gelsin
Acikcasi her antremandan once adimlama çalışırım daha sonra 30 dakika kadar ip atlarim sonrada karografiler cikartip onları tekrar ederim bazi günler bjj kickboks gures bazi gunler kali filipin boks muay thai bazi gunler aikido bjj boks calisirim bjj daha genis oldugundan haftada 2 3 onu calisiyorum adimlama olayi her sabah ve antreman oncesi çalışırım bu hafta sali persembe sadece capoeria calisicam hayirlisiylasaolyorumun için 000 peki evde antrenman rutinin nedir açıklarmısın ?
Tabi sadece buna bagli kalmayin hep aynisi calisilmaz her antreman farkli olmalidirMerhaba MMA & BJJ & Boks uzun süreli olarak yaptığım için size bir kaç örnek MMA antrenmanı yazmak istedim
MMA Workout
10 dk. jog (düşük tempo koşuş)
10-15 dk esneme germe açma
öğrencilerin kendi arasında 20 dakikaya yakın bir süre karşılıklı lapa tutması
20 dakikaya yakın bir süre 60 saniye torba yumruklayıp 60 saniye dinlenme
darbe yastıklarında tekme çalışması 20 dk.
5x3dk 1-1 fazla sertlik olmadan MMA maçları
20x4 yumruk şınavı
50x4 mekik
soğuma hareketleri ve biter
BU ANTRENMAN KLASİK BİR ANTRENMANDIR YANİ PAZARTESİ GÜNÜ BÖYLE OLABİLİR AMA ÇARŞAMBA GÜNÜ ŞINAV OLMAZDA ONUN YERİNE TEKNİK ÇALIŞTIRIR VEYA İP ATLATIR O HOCAYA KALMIŞ BİRŞEY YARDIMCI OLDUYSAM NE MUTLU![]()