Eğer iyi bir muay thaici ise, zaten 3-4 low kickden sonra boksörün ayakta duracak hali kalmaz. Ama kavga bu, nasıl başlayacağı belli olmuyor ki.Bazen göz gözesindir, bir anda yumruklaşma ile kavga başlayabilir. Burada erken vuran kazanır, özellikle boksörse. Çünkü karşısındaki durumu anlayana kadar nakavt olmuş olur. Ama tabi iyi bir sporcu ise...
Ama kavga başlarken mesafe varsa, muay thaici daha şanslıdır. Öyle uzaktan göründüğü gibi değildir. İyi bir muay thaci, birkaç tekme darbesi ile karşısındakinin dizlerinn bağını çözer.
Burada taraf tuttuğum sanılmasın. Ben ne boksörüm ne de muay thaici. Ama bu sporu yapanlarla çok çalıştım, dirsek darbesi ile adam bayıltan çok muay thaici gördüm. Boksörlerden çok çekinmem ama muay thaici ile sokakta karşılaşmak istemem. Hem dizleri çok iyidir hem de dirsekleri. Boksör gibi sadece yumruğa bağlı değildir, dövüş parametreleri çok geniştir muay thaicilerin. Hani, bende çok iyi karate ve kick boks bilirim ama dirsek darbesini onlar kadar iyi yapamam.
Tabi sıradan sporcuları kast etmiyorum, üst düzey sporcuları kastediyorum.