Body'e yeni başladım çok önemli benim için bu !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan azarmas
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle konu KİLİTLENMESİN ! ÇOK ÖNEMLİ BENİM İÇİN ! Daha önce açtığım konular hep kilitlendi.

Neyse arkadaşlar ben salona yazıldım gidiyorum artık bildiğiniz. Neyse şimdi size sormak istediğim 15 yaşındayım boyum uzamaz mı ? Araştırdım bir çok kişi ve yer hatta fitness hocam onu soranlara neye dayanarak sorduklarını sor diyor ?

Siz ne diyorsunuz bırakmalımıyım bu sporu ?

KİLİTLENMESİN !

beline baskı yapıcak squat gibi hareketleri yapma barfiks'ini çek tam aksine boyun bile uzar fitness'ta.

cevap

bende 15 yaşındayım geçen sene 8.ci sınıfı bitirdiğimde boyum 1.48 di sporu yapalı 7.5 ay oldu şuan boyum 1.73 ben ağırlığın altına giriyrum fakat günde 100 kere zıplıyorum havaya boyda kısalma yok aksine uzuyorum 20 de boy 1.90 olur inşallah ;)

Tam bir bilimsel bilgi açıklaması internette bulamadım boy uzama ile bb ilişkisini ama forumda konuşulan söylentiler olarak vücuda dikey olarak ağırlık bindirmesi omuz bölgesinden zararlı olduğu söyleniyor , squat , deadlift gibi hareketler önerilmiyor.Çok rahatsız oluyorsan vücut ağırlığıyla çalışmayı öneririm.

bende 15 yaşındayım geçen sene 8.ci sınıfı bitirdiğimde boyum 1.48 di sporu yapalı 7.5 ay oldu şuan boyum 1.73 ben ağırlığın altına giriyrum fakat günde 100 kere zıplıyorum havaya boyda kısalma yok aksine uzuyorum 20 de boy 1.90 olur inşallah ;)

Valla tebrikler ne diyim ben bile basketciyim böyle boyum uzamadı :D

Ben 13,5 yasindayim benim kendi programim..
Başlangiç(Isinma);
Burpee 2x15

Göğüs,Omuz;
Medium Grip Push Up 3x15

Bacak;
Squat Jump 4x12
Calves Raising 3x10

Sırt;
Table Row 3x12
Barfiks (One cekis)3x~

Mide-Karin;
Plank 3x(30-35-40)Saniye
Yarim mekik 3x15
Lying leg raises 3x12

Biceps;
3-4 Kilo agirlik ile
Biceps curl 3x15

Triceps;
Dar şınav 3x15
/B]
Vicut agirligiyla yuapmak istersen

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/v-cut-rl-ile-heryerde-t66280.html

Buda flexor abinin bizim yaslarimiz icin programi

https://www.bodyforumtr.com/makaleler/antreman/body-ye-erken-ya-ta-ba-layanlar-in-program.html

Yani kusura bakmayın ama kilitlenmesin diyorsunuz forumda araştırma yapın o zaman kilitlenmesin. Bu sorunun cevabı forumda bir çok başlık içinde var. Konu kilitlenmesin diye yazacağınıza '' ARAMA '' butonuna basabilirsiniz.

Yine de cevap olarak omurlara baskı yapacak hareketleri yapmazsanız uzama durmaz.

Forum kurallarını okuyunuz.
Hangi konunun kilitleneceğine müsaade edin de biz karar verelim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı