Flexor hocam ben 17 yaşındayım body değil de kendi vücut ağırlığımla çalışsam yine kemiklerim sertleşir mi? Şınav, dips gibi hareketler yaparken omzuma dumbbella kaldırdığım 10 kilodan daha fazla baskı uygulandığını düşünmekteyim.
Hocam ben bu sporu 2 yıldır yapıyorum önceki yılda mekik şınav cardio ile başladım şimdi bütün haraketleri yapıyorum evde ufak bir spor salonu gibi bir yer yaptım barfix aleti göğüs kırma yayı sıksık dumbel setleri gibi aletler var onlarla haftada 3 gün 1 saat çalışıyorum havalar sıcak oluncada hergün 30dk cardio yapıyorum bol protein alıyorum yaş 15 boy 1.82 sizce her hangi bir zararı olur mu?
Güzel bir başlık. Boy uzaması konusunda endişeleri olanlara yol gösterecektir.
Düzgün bir postür gelişimi için ben de 2 hareket daha eklemek istiyorum. Flexor bunları fotoğraflarla destekleyecektir.
* Göğüs ve latissimus dorsiyi çalıştıran pullover
* alt sırt, kalça ve hamstringleri çalıştıran hyperextension.
ilki özellikle gelişim döneminde daha geniş ve güçlü bir göğüs kafesine ve heybetli bir çatıya sahip olmak için çok önemli. hyperextension da dik durmak, belimizi güçlendirmek için çok güzel bir hareket. ağırlıksız olarak uygulandığında genç vgciler için güzel sonuçlar doğuracaktır.