Body Ve Sigara :(

Arkadaşlar ağırlik çalışıyorum 2 aydir supplement alıyorum . Beslenme dikkat ediyorum gelişim oldu ancak sigara içiyorum. Günde 2 3 dal bi sıkıntısı olur mu fazla vücut salmasin kendini..

Bari sigara içilen ortamlardan uzak dur.İçine çekme durumunda kalma.
Benim uzmanlık alanlarımdan birisi"Dna sarmalının nanoteknolojik açıdan incelenmesi"
Bu çalışmalarımda şunu fark ettim: Alkol ya da diğer türlü sorunlardan oluşan Dna hasarıı, vücut sağlıklı yaşama döndüğünde tolere edilebiliyor ama sigaradan kaynaklı dna hasarı çok ama çok zor düzeliyor. Dna çoğu zaman kendini toparlamak için yeterli zaman bulamıyor.

Bari sigara içilen ortamlardan uzak dur.İçine çekme durumunda kalma.
Benim uzmanlık alanlarımdan birisi"Dna sarmalının nanoteknolojik açıdan incelenmesi"
Bu çalışmalarımda şunu fark ettim: Alkol ya da diğer türlü sorunlardan oluşan Dna hasarıı, vücut sağlıklı yaşama döndüğünde tolere edilebiliyor ama sigaradan kaynaklı dna hasarı çok ama çok zor düzeliyor. Dna çoğu zaman kendini toparlamak için yeterli zaman bulamıyor.
Bu konuyu merak ettim ''kendini toparlamak için yeterli zamanı bulamıyor'' derken neye göre mesela yaş cinsiyet sigara içilme süresi mi ? nasıl toparlayabiliyor yani

Bu konuyu merak ettim ''kendini toparlamak için yeterli zamanı bulamıyor'' derken neye göre mesela yaş cinsiyet sigara içilme süresi mi ? nasıl toparlayabiliyor yani
Şöyle anlatayım. Nasıl yaşlanırızdan başlayarak....
Mesela, elinde bir adet, senin yazdığın, yani sana ait bir kağıt olsun. Buna A kağıdı diyelim. Sen bununla fotokopi çekiyorsun. Fotokopi kağıdına B kağıdı diyelim. Senin elinde birisi fotokopi olmak üzere 2 tane aynı içerikli kağıt var. Daha sonra A kağıdını yırtıp, B kağıdı ile fotokopi çekiyorsun diyelim. B kağıdı ile fotokopi çektiğinde çıkan kağıda C kağıdı diyelim. C kağıdı, A kağıdı ile aynı ama fotokopinin fotokopisidir. Şimdide de B kağıdını yırtıp, yola C kağıdı ile devam ettiğini düşünelim. C kağıdı ile fotokopi çekiyorsun diyelim. Ortaya çıkacak kağıtta D kağıdıdır. Bu da A kağıdı ile aynıdır ama fotokopinin fotokopisinin fotokopisidir D kağıdı..
Bunu böyle devam ettirdiğin müddetçe sonunda kağıt silikleşecektir. Çünkü hep fotokopinin fotokopisini çekerek ilerliyorsun. Uzunca bir süre sonra da yazı artık silikleşecek, hatta okunmaz olacaktır.

DNA da böyledir. Kendi sarmalından bir kopyası sürekli görevi devralır, sonra o gider kopyanın kopyası görevi devralır sonra o gider kopyanın kopyası görevi devralır... Dolayısıyla bir süre sonra o da silikleşir ve DNA uçlarında kopmalar olur...Bu nedenle yaşlanırız ve zayıf düşmeye başlarız.
Ama DNA nın sağıklı yaşam ile kendini yenilemesi de mümkün. Bu yüzden düzgün spor yapıp iyi beslenip iyi uyuyanlar, yaşıtlarına göre daha genç görünür.
Sigara ise, içerdiği zararlı maddeler yüzünden DNA da öyle bir hasara sebep oluyor ki, uzun yıllar çok fazla sigara içen insanlar, geriye dönmek istediklerinde, çoğu zaman DNA artık onarım yapamaz hale gelmiş oluyor.

Son düzenleme:
çok büyük hedeflerin yoksa bisey olmaz beslenme ve antremanlarını düzgün yapman fazlasıyla yeterli olur.

Back
Yukarı