body ve reflü

bb le bi alakası olabilirmi bilmiyorum ama tavsiyelerim şunlar.

öğünlerde çok yeme , ekşi yeme , yastığın yüksek olsun falan filan g.o

mide kapakçığı problemi.. reflü'de mekik ve diğer mide zorlayıcı hareketlerden kaçınmanız gerekmektedir.
yatmadan en az 2 saat önce hiçbir besin maddesi almayınız yemek borunuzda yanma hissettiğiniz an bol su içiniz.

hocam reflu ramazanda sıkıntı bende korkuyorum olucam diye iftarda ne bulduysam tıkınıyorum yumurta süt lor yulaf bence refluyu tetikleyen bu olay olur olursa

Bence body ile alakası var. Çünkü bazen yemek yedikten 1-2 saat sonra bile gitsem sporun sonlarına doğru veya spordan sonra aynı durum bende de oluyordu. Tabiki beslenmeye dikkat ederek geçecektir. Geçmiş olsun thums:

Reflünün başlamasında body nin bir etkisinin olduğunu sanmıyorum ama reflü olduktan sonra yapılan sert idmanların reflüyü azdırabileceğini biliyorum. Benim sorunumda aptalca antrenörler yüzünden başladı, 17 yaşımdayım kilo almak için ha bire yemem gerektiğini doysamda yemem gerektiğini önermişlerdi, yaptığım hatayı zamanla anladım. Sadece gece değil ne zaman olursa olsun yiyip uzanmak yada uyumak, aşırı yemek, yemeklerin üzerine fazlaca sıvı tüketmek, nefes almadan hızlıca yemek, alkol, kahve, öğünlerin arasında 3 4 saat geçmesini beklememek, aşırı yağlı yada yanmış besinler tüketmek reflünün başlıca nedenlerinden

Reflünün başlamasında body nin bir etkisinin olduğunu sanmıyorum ama reflü olduktan sonra yapılan sert idmanların reflüyü azdırabileceğini biliyorum. Benim sorunumda aptalca antrenörler yüzünden başladı, 17 yaşımdayım kilo almak için ha bire yemem gerektiğini doysamda yemem gerektiğini önermişlerdi, yaptığım hatayı zamanla anladım. Sadece gece değil ne zaman olursa olsun yiyip uzanmak yada uyumak, aşırı yemek, yemeklerin üzerine fazlaca sıvı tüketmek, nefes almadan hızlıca yemek, alkol, kahve, öğünlerin arasında 3 4 saat geçmesini beklememek, aşırı yağlı yada yanmış besinler tüketmek reflünün başlıca nedenlerinden
Reflün varsa Probiyotik kullan. Ben Probix kapsül kullanıyorum. Fitoterapi uzmanı Ümit Aktaş takip ediyor beni, muayene için ona gidiyorum. Faydasını gördüm. Tavsiye ederim.

Reflün varsa Probiyotik kullan. Ben Probix kapsül kullanıyorum. Fitoterapi uzmanı Ümit Aktaş takip ediyor beni, muayene için ona gidiyorum. Faydasını gördüm. Tavsiye ederim.
kızartmalardan, şekerden , yanmış besinlerden , fastfood tan ve uyumadan önce yemelerden ha unutmadan asitli içeceklerdende vazgeçtiğinde reflünün kalmadığını göreceksn

Back
Yukarı