Biraz tecrübesizim

unfeelinggg

Yeni Üye
Merhabalar.. Ben bu spora başlayalı daha 3-4 hafta gibi bir süreç oldu biraz kendimden bahsedeyim
Yaşım 15 Boyum 1.77 Kilom 71- Basketbolcuyum.. Ama bu kiloda olmama rağmen yanaklarım ve göbek hafiften toplu gösteriyor.Bir bunun açıklaması nedir.
2. olarakta bu spora başlamadan önceki ve sonraki beden ölçümlerimi yazıyorum

Omuzlarım 105'ti - 120 oldu
Göğüs 91'di - 99 oldu
Bel 89'du - 81 oldu
kol 30'du - 32 oldu

- Asla ayakta halter vsvs kaldırmıyorum.Genelde spor salonunda her zaman barfiks sopasında 30 saniye asılı kalıp ondan sonra 1 dk ara ile 4 er set yapıyorum.
Boyumun daha da çok uzamasını istiyorum sizce ne yapmalıyım?

Yani 2 tane soru(n)m var.
1-) 1.77 Boyunda olup 71 kiloya sahip olupta neden yanaklarım ve göbeğim toplu
2-) Boyumun sabit kalmasını istemiyorum..
Şimdiden hocalarıma-abilerime teşekkür ediyorum

Boyunun uzaması için yapılacak tek şey egzersiz değildir herşeyden önce beslenme gelir düzgün zamanlı beslenme sonra egzersizlere gelirsek barfiks barında asılı kalman boy uzamasına yardımcı olur barfiks çekmende öyle ama madem basketbolcusun hocalarına bir sor yada iyi araştır boy uzaması için daha başka esneme egzersizleri var onlarda etkili olabilir

Boyunun uzaması için yapılacak tek şey egzersiz değildir herşeyden önce beslenme gelir düzgün zamanlı beslenme sonra egzersizlere gelirsek barfiks barında asılı kalman boy uzamasına yardımcı olur barfiks çekmende öyle ama madem basketbolcusun hocalarına bir sor yada iyi araştır boy uzaması için daha başka esneme egzersizleri var onlarda etkili olabilir

yorumunuz için teşekkür ederim hocam

dumbell pullover hareketi vücudu esnettiğinden boya etkisi vardır ama çok derin yapmamak gerekir yoksa sakatlık çıkabilir barfix çubuğunda asılı kalmak yada çekmek yine vücudu esnettiğinden dikleştirdiğinden boyu az uzun gösterebilir bu arada fitness yada body building boy uzamasını durdurmaz belli hareketler ense press ağır kilolarla squat gibi hareketlerde oda belki durdurabilir yaş 17 yazıyor 21-22 kadar boy uzar bunuda ekleyelim iyi sporlar

dumbell pullover hareketi vücudu esnettiğinden boya etkisi vardır ama çok derin yapmamak gerekir yoksa sakatlık çıkabilir barfix çubuğunda asılı kalmak yada çekmek yine vücudu esnettiğinden dikleştirdiğinden boyu az uzun gösterebilir bu arada fitness yada body building boy uzamasını durdurmaz belli hareketler ense press ağır kilolarla squat gibi hareketlerde oda belki durdurabilir yaş 17 yazıyor 21-22 kadar boy uzar bunuda ekleyelim iyi sporlar

Yorum yaptığınız için sizede teşekkür ederim, forumda yaşımı yanlış yazmışım yaşım 15. Evet genelde sırf yağlarımdan kurtulmak için kardio ya başvuruyorum.Ama her gittiğimde 2 türlü götürüyorum işi
başlangıçta 10 dakika bisiklet sürüyorum
ondan sonra bütün aletler bittikten sonra( ayakta yapılan hiç bir hareketi yapmıyorum-bar kaldırma vsvs) mekik-yan mekik yapıyorum ondan sonrada koşu bandına geçip 20 dk boyunca 15-9 arası bir koşu sergiliyorum.Sizce böyle devammı etmeliyim yoksa ağırlaştırmalımıyım

yağlardan kurtulmak için programına ağırlık çalışmasıda eklemen güzel olur sanırım sadece barfix yapıyorsun cardio düzenli beslenme ve ağırlık çalışması ile daha çok yağlardan kurtulabilirsin artı birde güçlü olursun ayaktada bar ve dumbell çalışması yapabilirsin yazdığım gibi boya etkisi olmaz ağırlık çalışmasından önce 10 bisiklet sürme koşu bandında yürüyüş ısınmak için iyidir aynısını antreman bitimindede yapmakta fayda var cardio ile ağırlık çalışmasını farklı günlerde yapabilirsin

Back
Yukarı