Harun12345
Üye
Merhaba sevgili bodyforumtr ailesi.Forumda yeniyim.Vücut geliştirmede de yeni sayılırım 2 ay oldu. Insan doğasında olsa gerek sürekli bir şeyleri merak ediyoruz,merakımızı da gidermek için türlü yollara başvuruyoruz.Benim de sizlere birtakım sorularım olacak,forumda araştırdım bir kısmını buldum bulamadıklarımı da sorayım dedim.Sorularımın daha anlaşılabilir olması için antrenman programını da ilave ettim.Okuyup vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
1)Biraz yağlı bir vücudum var.Yağlarımdan kurtulup kaslarımın ön plana çıkması için şurada bir definasyon diyeti buldum.Bu diyeti önerir misiniz?Kilom 86 boyum da 1.77.http://vucutgelistirmehareketleri.org/wp-content/uploads/2014/08/definasyon.png
2)Günlük protein ihtiyacımı karşılamam için protein tozu kullanmanın erken olduğunu öğrendim.Salondaki antrenör l-carnetin kullanmamı önerdi.Biraz araştırdım kasları erittiğine yönelik yorumlar okudum.Doğru mudur?Bir de nereden temin etmemi önerirsiniz?
3)Güne saat 8'de başlayan ve kahvaltısını da 9'da yapan bir kişi saat kaçtan sonra yemek yememelidir?Gece diyelim çok acıktık uyuyamıyoruz açlıktan, leblebi,kabak çekirdeği,kuru üzüm gibi kuruyemişleri tüketmek veya süte nesfit karıştırıp yemek zararlı olur mu ve ne kadar yemeliyiz?
4)Aşağıda yazdığım gibi bir antrenman programım var.Haftada 4 gün salona gidiyorum. Ağırlıkları da çok abartmayarak zorlandığım kadar kaldırıyorum.Aşağıdaki program 2.aydaki biri için ideal bir program mı?Yanlış yaptığım bir bölüm var mı özellikle koşuda?
1. gün=10dk koşu(hız olarak 8'de,eğim olarak 6'da böyle 100 kalori yakıyorum.),3 dk bel çevirme,Göğüs,sırt,ön kol,karın ve 20 dk koşu(önce 2dk 8'de koşup sonra 12'de 2 dk koşup sürekli 2 dk'da bir artırıp azaltıyorum.20 dk sonunda 200 kalori yakıyorum.)
GÖĞÜS
Chest Press Machine(4x15)
Incline Chest Machine(4x15)
Dumbbell Fly(3x15)
Incline(eğimli) dumbbell fly(3x15)
SIRT
Lat Pulldown Machine(3X15)
Front Lat Pulldowng(3X15)
Seated Cable Rowing(3X15)
ÖN KOL
Cable Curl(3x15)
Hammer Curl(3x15)
KARIN
Dumbbell Side Bend(3x50)
2.gün 10dk koşu(1.gün ile aynı),3 dk bel çevirme,Omuz,Arka kol,Bacak ve 20 dk koşu(1.gün ile aynı)
OMUZ
Shoulder Press Machine(4x15)
Side Lateral Raise(Dumbella yana açış-3x15)
Front Dumbell Raise(Dumbella öne kaldırma-3x15)
Shrug(Omuz silkme-3x15)
ARKA KOL
PUSH DOWN(3X15)
ROPE PUSH DOWN(3X15)
DIPS MACHINE(3X15)
BACAK
LEG EXTENSION(4X10)
LEG CURL(4X10)
1.gün ve 2.gün bu antrenmanları yapıp sonrasında 1 gün dinleniyorum.Sürekli bu şekilde yapmaktayım antrenmanları.
1)Biraz yağlı bir vücudum var.Yağlarımdan kurtulup kaslarımın ön plana çıkması için şurada bir definasyon diyeti buldum.Bu diyeti önerir misiniz?Kilom 86 boyum da 1.77.http://vucutgelistirmehareketleri.org/wp-content/uploads/2014/08/definasyon.png
2)Günlük protein ihtiyacımı karşılamam için protein tozu kullanmanın erken olduğunu öğrendim.Salondaki antrenör l-carnetin kullanmamı önerdi.Biraz araştırdım kasları erittiğine yönelik yorumlar okudum.Doğru mudur?Bir de nereden temin etmemi önerirsiniz?
3)Güne saat 8'de başlayan ve kahvaltısını da 9'da yapan bir kişi saat kaçtan sonra yemek yememelidir?Gece diyelim çok acıktık uyuyamıyoruz açlıktan, leblebi,kabak çekirdeği,kuru üzüm gibi kuruyemişleri tüketmek veya süte nesfit karıştırıp yemek zararlı olur mu ve ne kadar yemeliyiz?
4)Aşağıda yazdığım gibi bir antrenman programım var.Haftada 4 gün salona gidiyorum. Ağırlıkları da çok abartmayarak zorlandığım kadar kaldırıyorum.Aşağıdaki program 2.aydaki biri için ideal bir program mı?Yanlış yaptığım bir bölüm var mı özellikle koşuda?
1. gün=10dk koşu(hız olarak 8'de,eğim olarak 6'da böyle 100 kalori yakıyorum.),3 dk bel çevirme,Göğüs,sırt,ön kol,karın ve 20 dk koşu(önce 2dk 8'de koşup sonra 12'de 2 dk koşup sürekli 2 dk'da bir artırıp azaltıyorum.20 dk sonunda 200 kalori yakıyorum.)
GÖĞÜS
Chest Press Machine(4x15)
Incline Chest Machine(4x15)
Dumbbell Fly(3x15)
Incline(eğimli) dumbbell fly(3x15)
SIRT
Lat Pulldown Machine(3X15)
Front Lat Pulldowng(3X15)
Seated Cable Rowing(3X15)
ÖN KOL
Cable Curl(3x15)
Hammer Curl(3x15)
KARIN
Dumbbell Side Bend(3x50)
2.gün 10dk koşu(1.gün ile aynı),3 dk bel çevirme,Omuz,Arka kol,Bacak ve 20 dk koşu(1.gün ile aynı)
OMUZ
Shoulder Press Machine(4x15)
Side Lateral Raise(Dumbella yana açış-3x15)
Front Dumbell Raise(Dumbella öne kaldırma-3x15)
Shrug(Omuz silkme-3x15)
ARKA KOL
PUSH DOWN(3X15)
ROPE PUSH DOWN(3X15)
DIPS MACHINE(3X15)
BACAK
LEG EXTENSION(4X10)
LEG CURL(4X10)
1.gün ve 2.gün bu antrenmanları yapıp sonrasında 1 gün dinleniyorum.Sürekli bu şekilde yapmaktayım antrenmanları.