Bir kere geliştirilmeye başlanan kaslar gelişmeye devammı eder ?

Kas çalışması yaptım uzun birsüre ve bacak kaslarım gelişti ve şuan yaptığım her harekette o kaslar aynı şekilde gelişmeye devam ediyor.Mesela yere çömelince kaslar gelişiyor.1 aydır yere fazla çömeliyorum ve çömelirkende aynı kas çalıştığım zamanki gibi ağrı hissediyorum ve bugun baktım biraz daha kaslar gelişmiş kalınlaşmış.Aynısı trapezlerim içinde geçerli.Bir kere o kası böyle çalıştırınca gelişmeye devammı eder ?

Kası çalıştırdığınız sürece gelişmeye devam eder ama bunun süresi vardır süre derken aynı haraketi her zaman yaparsanız kas gelişmeyebilir bunun nedeni adaptasyondur örneğin Vücut geliştirmecilere 2-3 ayda bir program değiştirilmesi önerilir çünkü o harakete vücut artık alışmıştır ve artık onun için gayet normal bir olaydır gelişmeye zorlanamaz ama farklı bir haraket denediğimiz de kaslar alışık olmadığı için büyümeye zorlanır akabin de ağırlık arttırmakta bir nevi böyledir hep aynı ağırlıklarla çalışırsanız formunuzu korumuş olursunuz doğal olarak gelişme göremezsiniz ama ağırlığı arttırırsanız gelişim devam eder.

Kası çalıştırdığınız sürece gelişmeye devam eder ama bunun süresi vardır süre derken aynı haraketi her zaman yaparsanız kas gelişmeyebilir bunun nedeni adaptasyondur örneğin Vücut geliştirmecilere 2-3 ayda bir program değiştirilmesi önerilir çünkü o harakete vücut artık alışmıştır ve artık onun için gayet normal bir olaydır gelişmeye zorlanamaz ama farklı bir haraket denediğimiz de kaslar alışık olmadığı için büyümeye zorlanır akabin de ağırlık arttırmakta bir nevi böyledir hep aynı ağırlıklarla çalışırsanız formunuzu korumuş olursunuz doğal olarak gelişme göremezsiniz ama ağırlığı arttırırsanız gelişim devam eder.
peki ben bu bacak kaslarını nasıl yok edebilirim ? dediğim gibi eskiden hiç çalışmadığımda yere çömelince gelişmeye devam etmiyordu.Fakat ne zaman bacak kası yapmaya başladıysam ve bırakmış olmama rağmen yere çömelip kalkerken o kasların geliştiğini hissediyorum.bunu durduramazmıyım ?

Bir yolu var ama ne kadar sağlıklı bilemem kas eritme konusun da hiç deneyimim olmadı ama düzenli antrenman yapıp yetersiz beslenirsek kaslar eriyebilir mesela komandoları örnek alabiliriz bazen 25 km koşabiliyorlar kondüsyonları var ama kasları çok azdır çok fazla kalori harcarlar bu şekil de kas yapmak imkansıza yakın olur kardiyo yapmanızı öneririm ama bu konu da uzman kişilerden yardım alın derim.

aç karnınıza kardiyo yapın uzun süreli. kardiyonun üstüne de 1 saat bir şey yemeyin. bu şekilde kas kaybedersiniz.
(birgün bu sitede kas kaybetmekle ilgili öneride bulunacağım aklıma gelmemişti:) )

Back
Yukarı