Bimdeki 80 kuruşa 19gram protein

arkadaşlar merhaba bim de gördüm bugün 80 kuruşa 100 gram çekirdek içi var 19 gram protein yazıyor bu protein ne kadar saglıklıdır ?
daha önce konusu açıldı mı bilmiyorum kusura bakmayın

arkadaşlar merhaba bim de gördüm bugün 80 kuruşa 100 gram çekirdek içi var 19 gram protein yazıyor bu protein ne kadar saglıklıdır ?
daha önce konusu açıldı mı bilmiyorum kusura bakmayın

Çekirdek içi yiyen ya da serhat98'in dediği gibi leblebiden protein ihtiyacını karşılayan body'ci gördün mü ?
Bitkisel proteinlerin hayvansal proteinlere göre emilimi daha düşüktür.
Ayrıca aminoasit zinciri hayvansal proteinlere nazaran fakirdir.
Hiç mi yenmemeli ? Hayır. Tüketilirse daha iyi olur.
Sadece protein açığını kapatmak için öncelikli tercih olmamalılar.

Bitkisel proteinleri hayvansal proteinlerle birlikte tüketmeye çalış ( örn: mercimek,tavuk - kırmızı et,nohut )

Yağlı olduğu için çok tercih edilmez. Tüm kuruyemişler ortalama 25 gr protein 50 karb 25 yağ içerir. Genelde yağ eksiğini kapatmak için yenir. Kaliteli yağdır, içindeki protein de gayet iyidir fakat aşırıya kaçarsan fazla yağ alırsın

Arkadaşın dediği gibi proteinin kalitesiz olduğundan değil fazla yağlı olduğu için tüketilmiyor fazla.

Ara öğünlerde ki protein ihtiyacını karşılar tabi içinde yağ veya tuz oranlarına bakmak lazım yüksek değilse dediğim gibi ara öğünde ki protein ihtiyacları icin haftada 1-2 gün idealdir tutupta antrenman sonra 100-150 gr etin yerine geçecek hali yok ya :D

Son zamanlarda sarı leblebiyi çok yiyorum ara öğün olarak. Hem tokluk hissi veriyor hemde besin değerleri çok kaliteli. Fakat fazla tüketince kabızlık yapıyor :)

Back
Yukarı