soru:Kullanım amacım;sadece internete girmek,internetten bolca film ve mp3 indirmek,photoshop tarzı programlarla uğraşmak
cewap:Simdi fotoshop we buna benzer programlar (director,paintshop) we ozellikle oyunlarda bakacagin sey bagimli ekran kartidir..Bagimli ekran kartlari ram den yer..Ram ne kadarda cok olsa sonuc cok az degisir bence ilk karar wer ne yapacagina
soru:Core Duo ile Core 2 Duo arasında birinin diğerine göre daha yeni olmasından başka ne fark var
cewap:iselemci mimarisi farki bi ewim war 30 metre kare 4 kisi kalmak zorunda ben bunu 3 oda yaptim 2 kisi ayni odada kaldi.ben bunu 4 oda yapcak olursam daha kullanisli olur insan basi rahat ortam sayisi artar kabaca %33 ciwari performans denilir..
soru:İşlemci hızının 1.2-1.6-1.7-2.0-2.2 olmasının farkı sadece hızlı olmak mıdır?Fiyat araştırması yaptım.İşlemci hızı düşük olmasına rağmen,işlemcisi yüksek olana göre çok pahalı bilgisayarlar olması kafamı karıştırdı..
cewap:Cache bellek kisacasi tampon bellek we daha birsuru detay war tamamen hiza bakip almak yanlistir..Bazi bilgisayarlarin fiyat farkinin olmasi tumlesik ekrankarti olup olmamasina bakar..Cewresel donanima bakar..Mesela bazi laptoplarin pilleri 9 hucre diryani daha uzun sure caliris bazilarinda ekstra hoparlor olabilri kasayla tumlesik (easynote 7012) daha birsuru sey mesela orjinal window olup olmamasi paket icinde (hic bi arkadas atlamasin bilgisayar aldinmi orjinal win. weriyolar die..bizzat monster laptop kullaniyorm!!!!!)daha birsuru seye bakar ornegin kumanda olup olmamasi...
soru:Marka olarak bir seçim yapabilir misiniz?Toshiba'lar öneriliyor genelikle ancak fiyatları yüksek.Acer ve Datron hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
cewap:annem bizzat toshiba kullaniyo gene!! adaptor girisinde sorun cikti ben monster kullandim bence bi arat bi bak monstera ondan sonra digerleri laptop mu die kiyaslama yap..Tabiki eksi yonleri war laptopunu kendin kurucan garanti isi olursa istanbula yollican..Deger mi bence deger o fiyata bi bak monstera..
soru:Fiyat aralığım 1000-1500 ytl. Bu sınırlara göre bir laptop öneriniz olabilir mi ve seçiminizin sebebi nedir?
cewap:
1.399,00 USD + KDV ye MONSTER T75S96S1 Notebook ( Santa Rosa )
war ozellikleri:
Ürün Kodu
T2-rex T75S96S1 ( Santa Rosa )
Intel[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]®[/FONT] Centrino
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]®[/FONT][/FONT]Duo İşlemci Teknolojisi
İşlemci
Intel[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]®[/FONT] Core[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]™2 Duo [/FONT]işlemci T7500
( 2.2 GHz, 4 MB Cache, 800 Mhz FSB, 64 bit )
ChipsetIntel
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]®[/FONT] 965PM ChipsetKablosuz haberleşme
Intel[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]®[/FONT] PRO/Wireless 4965 WI-FI kartı
( 3 Anten bağlantısı. 5 kat daha güçlü bağlantı ve 2 kat daha fazla kapsama alanı !!! )Sistem belleği
2 GB DDR II 667 Mhz Bellek ÖB Garanti
( 2 Slot / 64 bit işletim sistemi ile Max. 4 GB )Ekran Kartı
512 MB nVIDIA[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]® [/FONT]GF8600M GS DX 10
( 256 MB bağımsız + 256 MB nVIDIA[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]®[/FONT] Turbo Cache teknolojisi ile Max. 512 MB. Sistem belleğinden performans ihtiyacına göre kullanır. Sistem belleği min. 2 GB olduğunda ekran kartı belleği 1 GB' a kadar çıkabilmektedir. )
Ses ÖzelliğiStereo hoparlörler + High Definition Audio + Mikrofon girişi + Kulaklık / Hoparlör çıkışıNetwork10/100/1000 GIGABIT LANFax Modem56k V.92 Dahili Fax ModemBellek YuvasıCard Reader 8.1
( MMC/SD/Mini-SD*/Memory Stick/MS Pro/MS-Duo*/MS-Pro-Duo*/XD ) * Kart adaptör ile desteklenen bellek çeşitleridir.Sabit Disk kapasitesi
120 GB 7200 RPM 8 MB Cache SATAOptik sürücüSuper Multi DVD-RW Dual Layer ( Çift katmanlı ) BataryaLi-Ion 6 cell ( 2,5 saat civarında )
Kamera
2.0 Mpixel Dahili Web Camera + kameranın hem sağında hem solunda dahili mikrofon.Ekran15.4" WXGA TFT 1280 x 800 Crystal Bright Parlak Ekran
( Tepki Süresi : 16 ms / Parlaklık : 200 nits / Konrast oranı : 400 / 1 )İşletim sistemi
FREE DOS !!! ( Ürün üzerinde işletim sistemi kurulu değildir ! )
http://www.pardus.org.tr/indir.html
Tübitak tarafından geliştirilen Pardus 2007 işletim sistemini yukarıdaki linkten indirebilirsiniz... PARDUS / LINUX işletim sistemlerinde driver / donanım uyumsuzlukları olabilir.
DİKKAT !!! LINUX vb. yazılımlar için işletim sistemi yada driver desteği bulunmamaktadır.
Bu ürünü EN İYİ PERFORMANS VE UYUMLULUK için WINDOWS işletim sistemli olarak almanızı öneriyoruz !!!
199 $ farkla VISTA Ultimate ( Tr / Eng. ) ( 32 / 64 bit )
149 $ farkla VISTA Business ( Tr / Eng. ) ( 32 / 64 bit )
119 $ farkla VISTA Home Premium ( Tr / Eng. ) ( 32 / 64 bit )
99 $ farkla VISTA Home Basic Tr ( Tr / Eng. ) ( 32 / 64 bit )
149 $ farkla XP Pro ( Tr / Eng. ) ( 32 / 64 bit )
99 $ farkla XP Home ( Tr / Eng. ) ( 32 bit )
Boyutlar
362 x 268 x 28.5 to 39mm / 2.9 kgBluetooth
Dahili bluetooth adaptör Ver.2.0Geliştirilmiş Port'lar1 x IEEE1394
4 x USB 2.0
1 x S-Video Tv-Out
1 x PCMCIA Express 34/54
1 x Line in / Mic in Jack
1 x RJ-11
1 x RJ-45 çıkış
1 x VGA Port ( 2. monitör bağlantı çıkışı )
1 x Speaker / Kulaklık çıkışı
1 x Portbar ( Dockstation ) bağlantı çıkışı
1 x Touchpad kilitleme tuşu
1 x Power4 Gear güç yönetimi tuşu
YazılımlarASUS Power DVD
Nero Oem SuiteHediyelerDeri Notebook ÇantasıÜreticiPowered by ASUS ( Verify By INTEL )Garanti Süresi2 YIL garanti.