guardboy birsey daha eklemek istiyorum,
ben isim geregi gunun neredeyse 15 saati bilgisayar basindayim, sadece yemekler ve uyku icin basindan kalkarim, benim icin bilgisayar cok ama cok onemlidir ve kullandigim programlar, yazilimlar, bazi sistemler, vs bilgisayari gercekten cok ama cok kastiran cok buyuk olcekli islemler. Bu yuzden performans asil benim icin onemli, bu konuda verecegim en ufak bi taviz bile bazen fazlasiyla zaman kaybima neden olabiliyor. Ama..
Ben su an notebook kullaniyorum, disardaki bos zamanlarimida degerlendirebilmek amaciyla falan. Ve bilgisayarim Intel Core 2 Duo 1.83 ve 1024MB Ram den ibaret, ve bu bilgisayar bana fazlasiyla yetiyor. Ki ben cogu zaman bilgisayarin icinden girip disindan cikmak zorunda kaliyorum. Kullandigim programlar cok fazla kastirici, yazdigim programlarda bi o kadar kastiriyor tabii, ama butun bunlara ragmen Core 2 Duo 1.83 luk islemci ve 1024 luk ram bana fazlasiyla yetiyor.
Demek istedigim o ki, alacagin bilgisayarda muhtemelen Core 2 Duo 3.0 veya 2,66 gibi islemciler kullanmayacagin kadar fazla gelebilir, dusunsene bana bile yaklasik 1,83 x 2 = 3,66 likislemci fazlasiyla yeterken, sen yaklasik 6.0 lik bir islemci almaya kalkiyorsun, ku bu da sana en azindan 70-80$ lik gereksiz yuk bindirir. Boyle daha birkac sey var aslinda ama basit bir ornek vermeye calistim sadece.
Sen ne icin istedigine karar ver, ona gore bilgisayar toplayalim istersen yinede senin kendi kararindir, saygi duyarim dostum
Not: kendimden ornek veriyorum ama yanlis anlamayin lutfen, bilgisayari cok fazla kastirmak durumunda oldugum icin kendimden yola cikarak anlatmaya calistim, kendimi ovmek vs gibi bir niyetim kesinlikle yoktur, lutfen yanlis anlasilmasin
Son düzenleme: 11 Eylül 2008