100 gr pirinç pilavı günlük lif ihtiyacının %3'ünü karşılıyor. Çikolata?Beyaz pirinç yiyerek sağlıklı beslendiğini sananlar var gerçekten.
Beyaz pirinç yiyeceğinize gidin o pirinç hakkınızı çikolatadan yana kullanın aynı hesaba geliyor.
Yok, uzak durman şart değil. Şeker hastası değilsen insülini yükseltici etkisi tolere edilir boyutta. Baklava ayrı hikaye ama onu da arada bir yemende sakınca yok. Şöyle ki vücut geliştiren adam zaten bu pilavı aç karnına tek başına hüpletmeyecektir. Yanında yediğin protein, yağ, sebze, salata vs. bunun kana karışım hızını iyice düşürür. Sonuçta mesela bulgurla arada çok büyük fak yaratmaz, olan fark da ölçülemeyecek boyutta olur. Pirinç yerine bulgurun veya esmer pirincin "biraz" daha iyi olduğunun söylenilmesini anlarım ama pirinçten öcü gibi kaçmaya gerek yok. Hatta çikolatadan da.Konumuz esmer pirinç biliyorum ben sadece beyaz pirinç yiyenlere gönderme yaptım. Konuyu açan arkadaşla bir alakası yok.
@doxux Şimdi çikolataların baklavaların falan diyette vücut geliştirmede önerilmemesinin asıl sebebi kalorisi değil, insüline tepkisidir. Beyaz pirinç de aynı tepkiyi gösteriyor, yani her gün beyaz pirinç yiyorlar ancak baklava desen çikolata desen hemen korkuyorlar sanki onlar hemen kilo aldırıyormuş gibi, sadece demek istediğim yaptıkları şeyin baklava yemekten bir farkı yok.
Yoksa onun dışında beyaz pirinç elbette çikolataya göre daha iyi besin değerlerine sahip, bunu çocuk bilir.Her ikisi de uzak durulması gereken besinler.