Bilek Sakatlığı Olanlar

Evet bilek sakatlığı olup halen spora devam edenler var mı merak ediyorum?

Ağustos ayının sonunda calf raises hareketini yaparken belki güleceksiniz ama sol el bileğimi sakatladım. Baldırlarda güç kalmaması sonucunda makinenin eski olmasının da etkisi var(eski spor salonum) sol el bileğimle kaldırmak zorunda kaldım. Bileğimden çat diye bir ses geldi. Hafif ağrı vardı. Bunun üzerine 5 gün civarı dinlendim. Spora geri başladığımda katiyen barbell curl yapamıyordum ama dumbell curl yaparken başta ağrıyor sonra ısındığı için acı hissetmiyordum. 2 hafta böyle devam etti. Daha sonra doktora gittim. Tenosinovit teşhisi koydu ve doktor 3 hafta istirahat edeceksin dedi ve jel verdi bir tane. Ek olarak rantudil yazdırttım. Bilek ateli verdi. Süreyi doldurmama rağmen bilek ağrısı geçmedi. Ağrı dediğim şöyle bileğimi dışarıya doğru döndürürken hafif kasılma ve hafif ağrı oluyor. Dumbbell curl de 16 kg yapıyorum şu an ama kolu fazla zorlamıyorum. Geçenlerde sağ bilekte de bu ağrıya benzer fakat çok daha şiddetli bir ağrı hissedince bileklik sipariş ettim ve takmaya başladım. Sağ bilekteki ağrı bileklikle çalışmaya başladıktan kısa süre sonra geçti. Ama sol bilek yapıştı kaldı. Geçende birine sordum. 7-8 ay geçmedi bende de dedi ama spora devam ettim dedi. Arkadaşlar bu sakatlık yüzünden koldan tek hareket çalışıyorum, bacak ağırlıklı bir antremanım var. Bacaklar inanılmaz gelişti ama bilek sakatlığı ilerleme korkusuyla bench press, overhead press gibi hareketlerde kilogramı artıramıyorum.

Aranızda bilek sakatlığı olup hala devam eden var mı? Varsa kaç ay oldu? Ya da önceden bilek sakatlığı olup ne gibi önlemler aldınız da geçti? Başlık altına yazarsanız çok sevinirim.

Üst vücut çalışamamaktan spinning, pilates, zumba gibi alternatif kardiyovasküler egzersizlere yönelmek zorunda kaldım.

Back
Yukarı