bilek kuvvetlendirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bodyci55

Üye
bu tür konular daha önce çok açıldı. bundan dolayı özür dilerim.
bilek kuvvetlendirmek amacıyla yapılan wrist curl ve reverse wrist curl (yazım yanlışı olabilir) vb hareketlerde antrenman düzeni nasıl olmalıdır?
tahmin edebileceginiz üzere bilek sakatlığından korkuyorum bu yüzden cahilce birsey yapmak istemiyorum.

Bilek güreşinde yenemediğin biri mi var?Eğer öyleyse boşver gerek yok.

ben valeybolcuyumda. bileklerin güçlü olması daha sağlam sımaç vurmamı sağlar mı acaba?

Bilek kuvvetlendirmek es geçilmemesi gereken bi konu.Bölgelerdeki ağırlıklar artarken bilek çalışmayıp zayıf bırakırsan gireceğin hareketlerde sakatlanma riskin yükselir.Kendi vücuduna uygun çalışma metodu uygulamak yararına olur.

ucgenbody: dolaylı yoldan sağlayabilir.Voleybol geçmişi olan uzman arkadaşlar cevaplandırırsa daha iyi olur.

Ben sadece barbell ile wirst curl hareketini yapıyorum birde onun tersi vardı reverse barbell wirst curl ama onu yapamıyordum yani çok zor gelmişti.Tek hareket yetersiz olabilir hareket önerebilicek var mı? bu konuda üstteki üyeninde dediği gibi çoğu şeyi bileğimizi yani elimizle yaptığımızdan bilek güçlü olmalı.Bilek programım tek hareket daha geniş bir programı olan varsa yazmasını beklerim :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı