Bicepslerim,Tricepslerim ve Omuzlarım ağrımıyor

Mr.Torkk

Üye
Çok ilginç gerçekten.Göğüs gününden sonra 2-3 gün göğüsüm sızlarken,sırt gününden sonra 3-4 gün sırtım kavrulurken kol antrenmanı sonrası veya omuz antrenmanı sonrasında hiç ağrım olmuyor.Hatta bazı curl hareketlerinde çalışırken bild hissedemiyorum bicepsi (örneğin barbell curl).Neyi yanlış yapıyorum ?

Pshhhh

No one cares how much u can lift if u are not aesthetic ;)

Çok ilginç gerçekten.Göğüs gününden sonra 2-3 gün göğüsüm sızlarken,sırt gününden sonra 3-4 gün sırtım kavrulurken kol antrenmanı sonrası veya omuz antrenmanı sonrasında hiç ağrım olmuyor.Hatta bazı curl hareketlerinde çalışırken bild hissedemiyorum bicepsi (örneğin barbell curl).Neyi yanlış yapıyorum ?

Pshhhh

2 Sebebi olabilir. Birincisi antrenaman sistemine adelen artık alışmış olması. Bir diğeri ise o gün beslenmen yeteerinde aceleni beslemiyor olabilirsin.
Ama mutlaka ağrı olucak diye bir kayide yok kesinlikle.
Antrenman programlarını biraz daha yoğun tutmayı dene set ve tekrar aralarını

Pshhhh

Gogus ve sirt kaslarini sadece antreman yaptigin gunler yogun stres altina aldigin icin antreman sonrasi agri sizi olabilir.

Fakat biceps triceps ve omuz gibi kaslar tum antremanlarda ikincil olarak calistigindan ve gunluk hayattada bu kaslar yogun sekilde kullanildigindan agri ve hamlamanin az olmasi normal surectir..

Agri ve aci gelisime delalet olmamakla beraber(gelisim icin bircok faktor onemli gereken amino asitlerin hucrelere ulastirilmasi,uygun dinlenme vs)kas lifleri zorlandiginda ve degisik sekilde baskiya alindiginda bu tur sonuclar ortaya cikabilir..

Gogus ve sirt kaslarini sadece antreman yaptigin gunler yogun stres altina aldigin icin antreman sonrasi agri sizi olabilir.

Fakat biceps triceps ve omuz gibi kaslar tum antremanlarda ikincil olarak calistigindan ve gunluk hayattada bu kaslar yogun sekilde kullanildigindan agri ve hamlamanin az olmasi normal surectir..

Agri ve aci gelisime delalet olmamakla beraber(gelisim icin bircok faktor onemli gereken amino asitlerin hucrelere ulastirilmasi,uygun dinlenme vs)kas lifleri zorlandiginda ve degisik sekilde baskiya alindiginda bu tur sonuclar ortaya cikabilir..
Son 2 haftadır bende de ağrı olmuyor abi göğüsler hariç, bende tereddüte düştüm bir an acaba yanlış giden bir şey mi var diye..

Carsamba gunu omuz rahatsizligimdan dolayi triceps dips yerine french press yaptim, hala agriyor tatli tatli :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Teşekkür ederim hocam.Kolları haftada 2 kez çalıştırıyorum pzt ve salı günleri göğüs antrenmanıma triceps,sırt antrenmanıma biceps 6 setten 2 şer hareket yapıyorum.Perşembe ve cuma asıl günlerim.Hareketler şunlar:

Pzt:
Close grip ez bar press
Pushdown

Salı:
ez bar curl
Preacher curl

Perşembe:
Close grip ez bar press
Pushdown
Makinese extension

Cuma:
ez bar curl
Alternate db curl
Preacher cable curl

Pushdown ve barbell curl hareketlerinde nedense hiç hissedemiyorum.Sizce bu hareketleri çıkarıp kickback veya lying extension,barbell curl yerine de başka bir curl koysam mı ?

Pshhhh

No one cares how much u can lift if u are not aesthetic

Kendimi bildim bileli kaslarım hiç ağrımıyor, sadece 1 keremi ne göğüslerim ağrımıştı oda acı şeklindeydi, 2 gün sürmüştü ve sonra geçmişti.. Ama gelişmeme durumu söz konusu değil..

Hayatım boyunca en fazla 5 defa omuzlarım ağrımıştır ki omuzlarım en iyi bölgemdir. Biceps ağrısı da en son 2 ay önceydi sanırım.
Progressive overload uygulamıyor muyum ? Uyguluyorum. Antrenman bitiminde tek bir hareket daha yapacak mecalim de kalmıyor. Ama ağrı olmuyor bazı bölgelerde.
İyi çalıştığına eminsen kafaya takmamak lazım.

Back
Yukarı