Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Arkadaşlar yazdan beri düzenli olarak 'biceps' geliştiriyorum.Haftada 2 gün 12-12-10-10 ve 6kg-6kg-7kg-7kg olarak çalışıyorum.Her çalışmadan sonrada ölçüyorum bugün normalde 31ken 30 a düştüğünü gördüm neden böyle oldu bilgisi olan var mı kaslarımmı eriyor ? Çok mu çalışıyorum?duh
çok bilimsel konuşmuşsun tebrik ederim kas kaybetmenin yaşı yoktur kuvvetde de azalma varsa bilki bi şeyleri yanlış yapıyosun uyku,beslenme veya aşırı çalışma
Ölçüyü yanlış aldığımı sanmıyorum çünkü her antremandan sonra ölçtüğümde 31 çıkıyordu.Aklıma estikçe çalışmıyorum 3 günde 1 çalışıyorum.Zorluyo olabilirmiyim tam emin değilim ama düşük ağırlıkla nekadar gelişir bilgim yok.Akşam yemeğinden sonra tekrar ölçtüm yine aynı :/
Uykum bu aralar çok düzensiz alıştığım saatler değişti belki bununlada alakalı olabilir.Beslenmeyide olabildiğince yüksek tutmaya çalışıyorum ama okula gittiğim için öğle yemekleri saat 1:10 geçe oluyor ve tenefüslerdede en üst kattadan kantine inmeye üşeniyorum
Kilonuzda artış sağlayacak bir program uygulamanızı şiddetle tavsiye ederim. Kilonuz*40-44 kalori arası beslenerek 2 gün ard arda kol çalışmayarak güzel bir gelişim sağlayabilirsiniz. Antrenmandan önce ve sonra karbohnidrat ve protein yüklemesi yapınız. Genel bildiğimiz şeyler işte konuyu forumdan araştırın.
Uykunu düzene sok kaslar çalışırken değil dinlenme esnasında gelişir.
Kilo almaya bak, farklı hareketler deneyerek kası şaşırtabilirsin.
Gelişme çağında kas erimesi gibi birşey aklına getirme için rahat olsun.
Yani beslenme programından mı bahsettiniz? Birde hacim programı nasıl birşey yani kilo mu aldırıyor yoksa kastan çok vücudun iri görünmesini mi sağlıyor ?
12-12-10-10 tekrar yaparak bide gelişeceğini mi bekliyordun?
neden herkes bide baska seyler varmış gibi cevap vermiş anlamadım
büyümeye yönelik biseyler yapmak istiyorsan 8-8-6-6 tekrarlarla gitmen lazım hadi olmadı 10-8-8-6
bide bu tekrarlarda yaptıın hareket nedir?barbell curl veya dambell curl muhtemelen
6 ve 7kg larla sürekli calısıyosun e bide platodasın
gelişim beklemen manasız olurdu bu durumda.
ağırlık artırarak maksimum 3 hareket ile yazdığım tekrarlarda giderek dene bence
az tekarar yüksek ağırlık yani bumudur ? Birde 8-8-6-6 şeklinde kaç kg lik ağırlıklarla çalışayım ? ben 6-7 kg kaldırıyorum ama sol kol çok zorlanıyor ne yapmalıyım birine az geliyor diğer kola ise çok zor geliyor.
ÇALIŞMA PROGRAMIM BİCEPS İÇİN:
1-Dumbell curl.
2-Dumbell Hammer curl.
3-Concentration Curls
Artı olarakta barfix ve şınav .
aslan007 biceps kolun 3 te birini oluşturur daha önemli olan arka kol dur hacim bakımından ayrıca zaten sırt göğüs omuz çalışırken biceps ve arka kolda belli miktarda çalışıyor bu yüzden haftada 2 gün yeterli bence setlerinide 8-6-4 şeklinde yap tabiki şimdi 6-7 kg çalışyosan tekrar sayısı azalcağı için daha yüksek kendine uygun kg ile yap ayrıca kesinlikle arka kolda çalış aynı gün 8-6-4 biçiminde kol antremanının birde sona bırak yani ilk büyük kas grubunu sonrasında kolu çalıştır bide antremandan sonraki ilk 1-2 saatlik süreç çok mühim bu süreçte 3-4 haşlanmış yumurta veya ton balığı veya haşlanmış tavuk ve basit karbonhidratlı bir yiycek kesinlikle al bence uzun süreçte iyi şeyler olucaktır
ant kısa kes en başta. daha sonra programında çift bolge giriyorsan bir bolgeye en fazla 2 hareket yapmalısın. mesela gogus biceps se. ikisine de hacim yapan izole olmayan egzersizler tavsiye ederim. goguse bench press 2. hareket ust gogus press ve bitir. set sayıları biri 4 diğeri 3 set olacak sekilde. eger hafatada 1 kere giriyorsan 6 ya 5 yada 5e4 şeklindede olabilir. koldada prensip aynıdır. ayakta barbell curl yap 4 set. peşinede 2 yada 3 set scott curl yap. yada hummer curl(sehpada yap ama) yap. onemli olan kasa en kısa zamanda yapacagın en iyi yuklemedir. gelişmenin bir numaralı kuralı budur. calısmaların 45 dk gecmesin. ben 35 dk.da idmanı bitiriyorumki son 5 dk karın idmanı oluyor. yani 20 dkda gogus 10dk.dada biceps idmanını bitiriyorum. dinlenme surem 45 sn yada 1 dk oluyor. tabii beslenme vs de olmalı işin içinde. ben muhtemelen beslenmeni yeterli yapmadığını dusunuyorum. 2. ihtimalde cok calısıyor olmalısın. dediğim sekilde idman yap. ACIKTIKÇA YE . bu cok onemli cunku bazı arkların yaptıgı gibi 2 satte bir bişeler yicem diye ugrasırsan hem mide ve sindirim sorunları yasarsın hemde kan surekli midede siindirim yapacagı için diğer bolgeleri geliştirecek yogunluğu saglayamaz. o yuzden acıktıkca yemelisinki ortalama 4-5 ogun edecektir. her ogunde protein al ama kilo vs hesabını yapmayıda unutma.70 kg isen ortalama 110 gr protein lazım. 4 ogunde bunu almalısın (ki alınır). acıktıkca ye kuralını unutma iyi çalışmalar saygılarımla ...