Biceps Triceps Ön Kol YARDIM

Merhaba arkadaşlar,
Forumun yeni üyesiyim, sporda 9. haftamı doldurdum. Benim sorunum şu;
Hocamın vermiş olduğu programda kol olarak - z bar curl ve - concentration curl hareketi var. Kollarım için yeterli olmadığını düşünüyorum ve sizden Biceps Triceps Ön Kol ile ilgili sağlam bir program önerisi bekliyorum. 3. ay dolunca salonumu değiştireceğim.

Boy : 1,80
Kilo : 75
Kol : 32

en iyi program kendi yaptıgın programdır (bizim gibi amatörler icin ) gir biceps ile ilgili bütün hareketlere bak ordan sana uygun olanları seç dene hangisinden iyi verim alıyosan onu yap 3 hareket x4 seklinde yapman yeterli olacaktır tabi bölgesel calısmaya basladıysan

squat, deadlift, bench press, pull up, dips, shoulder press, bent over row, bunlar büyümek için en kıymetli hareketler. bicepsle tricepsle uğraşmak yerine temel hareketlere odaklan. hele wrist curl falan tamamen çöp. o işlerle hiç uğraşma. 200 kilo deadlift yapabiliyorsan canavar gibi önkolların var demektir.

squat, deadlift, bench press, pull up, dips, shoulder press, bent over row, bunlar büyümek için en kıymetli hareketler. bicepsle tricepsle uğraşmak yerine temel hareketlere odaklan. hele wrist curl falan tamamen çöp. o işlerle hiç uğraşma. 200 kilo deadlift yapabiliyorsan canavar gibi önkolların var demektir.

Sporda 3 ayını doldurmamış, kolları 32 cm olan birisine böyle tavsiyeler vermek kusura bakmayın ama fazla komik.

• Like
Reactions: OvO

Tavsiyeye bak. dogukan arkadasimiz, powerliftciyim deathlifte 180 kg da takildim 200 kaldiramiyorum diye mi sormus, yoksa 9. haftam biceps programim yeterli mi diye mi sormus?

Benim tavsiyeme gelince baslarda 2 hareket yeterli ama yeterli gelmedigini dusunuyorsan hammer curl veya scott curl ekleyebilirsin. Scott curl u Z-barla yapacaksan, barbell curl u de duz barla yapmani oneririm.

sunu soyleyim sana yeterli degil diye birsey yoktur. hocan dogru bir secim yaparak kaslarinin kendilerini bu surecte isindirmasini on gormus fazla haraket 3 aylik bir adamin kol kasini buyutmez aksi halde kucultur.benim sana onerim bu aylarda max 3 veya 4 temel harakettir. bicepsler ve tripeclslere ayri bir gun ayir ve o gun bol protein takviyesi al. ve bu haraketleri yapmani oneririm..

BICEPS

1)Barbell Curl 3x10-10-10
2)Hammer Curls 3x-10-10-10
3)Close-Grip Palms Down Barbell Curl 3-10-10-8
4)Concentration Curls 3x12-10-10

Emin olki kisa zamanda guzel sonuclar alacagina inaniyorum.

Not: ilk sete asla agir girme normal bir agirlikta girmeni oneririm zate 2 sette kaslar kendini gerecektir.

Back
Yukarı