Biceps Nasıl Güçlendirilir?

Biceps vücudumuzun neresindedir?

Biceps-Exercises_l.jpg

Resimde gördüğünüz yer biceps, halk arasında pazu veya kol kası :)

Biceps'i hangi hereketlerle güçlendiririz.
Ben size bir çok farklı hereket sunacağım buyrun:

Barbell Curls

En etkili çalıştırdığı yerler?
1) Biceps
2)Lower Back

Az etkili olduğu yerler:
1)Triceps
2)Quadriceps

[YOUTUBE]uTt1yNfweXg[/YOUTUBE]
Alternating Curls

|1) Biceps
2)Forearm

Az etkili olduğu yerler:
1)Triceps
2)Abs
3)Quadriceps

[YOUTUBE]YAxMNHsxNeg[/YOUTUBE]

Concentration curl

1)Biceps

Az etkili olduğu yerler:
1)Triceps
2)Forearm

[YOUTUBE]H7uPmpnQ1qQ[/YOUTUBE]

Alternating hammer curls

1)Biceps
2)Forearm

Az etkili olduğu yerler:
1)Triceps
2)Abs
3)Shoulders

[YOUTUBE]vub3q-TACtg[/YOUTUBE]

Reverse barbell curl

1)Biceps
2)Forearm

Az etkili olduğu yerler:
1)Triceps
2)

[YOUTUBE]njbSDR95tMY[/YOUTUBE]

Not:Bu hereketleri yaparken karın kaslarını hafif bir şekilde sıkarak yapın!

Not2:Hareketleri yaparken nefes alıp vermek çok önemlidir.Ağırlığı kaldırdığınızda nefesini verin, ağırlığı saldığınız zaman nefes alın...

Kaynak: http://www.passion4profession.net/

Son düzenleyen: Moderatör:

Kaynak belirtilmiştir.
http://www.passion4profession.net/ sitesinden linkleri tek tek topladım...

Birde siz bu konular mevcut demişsiniz.
Sizce size video lu bir antalım mı mantıklı geliyor yoksa yazı mı?

O zaman bn başlığı değiştiriyeyim videolu anlatımdır diye...

O videolarda nasıl kaldırıp indireceği tam olarak hangi kasların çalıştını ve nefesini nasıl alıp vereceği gösteriliyor...Bir insana siz bunu gözle mi göstermesseniz daha iyi kavrar yoksa yazı ilemi?Herkez sizin kadar zeki değil..

Son düzenleme:
sevgili sadıksaid, güzel paylaşım yapmışsınız ama foruma da haksızlık etmeyin bu hareketlerin yapılış tarzları daha evelden harektli şeklde gösterilmiştir. https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-sadece-2-adet-dumbell-t8554.html

ben yok demedim zaten bana soran insanlara bende senin verdiğin linki tavsiye ediyorum...Ancak bu sabah baya uğraştım bunu yapmak için.Dedim o kadar uğraştım videolu anlatımlar filan buldum.İnş güzel yorumlar gelir...Neyse bana göre değilmiş konu açmak...Ben zaten forum sitesine göz attım konulara. sonra paylaştım ve bence biceps konusundaki iyi paylaşımlardan bir taneside bu konudur...

Buna iyi yorum gelseydi diger vücud kaslarının da videolu anlatımalrını tek tek yapıpcaktım ama gerek yok...Burada PROFESSİONAL insanlar var onlar yardımcı olurlar...

Kaynak belirtilmiştir.
http://www.passion4profession.net/ sitesinden linkleri tek tek topladım...

Birde siz bu konular mevcut demişsiniz.
Sizce size video lu bir antalım mı mantıklı geliyor yoksa yazı mı?

O zaman bn başlığı değiştiriyeyim videolu anlatımdır diye...

O videolarda nasıl kaldırıp indireceği tam olarak hangi kasların çalıştını ve nefesini nasıl alıp vereceği gösteriliyor...Bir insana siz bunu gözle mi göstermesseniz daha iyi kavrar yoksa yazı ilemi?Herkez sizin kadar zeki değil..

Ben varolan konulari linkledim ve kaynak gostermeniz gerekliligini hatirlattim. Yoksa farkli bir yaklasimim yok. Tesekkurler paylasim icin.

ben yok demedim zaten bana soran insanlara bende senin verdiğin linki tavsiye ediyorum...Ancak bu sabah baya uğraştım bunu yapmak için.Dedim o kadar uğraştım videolu anlatımlar filan buldum.İnş güzel yorumlar gelir...Neyse bana göre değilmiş konu açmak...Ben zaten forum sitesine göz attım konulara. sonra paylaştım ve bence biceps konusundaki iyi paylaşımlardan bir taneside bu konudur...

Buna iyi yorum gelseydi diger vücud kaslarının da videolu anlatımalrını tek tek yapıpcaktım ama gerek yok...Burada PROFESSİONAL insanlar var onlar yardımcı olurlar...

güzel bir paylaşım yaptığınızı zaten belirtim niye alındığınızı anlamadım açıkçası. sadece forumun hakkını yemişsiniz görsel bir anlatım yoktu diyerek onu belirttim. faydalı bir konu açmışsınız.

güzel bir paylaşım yaptığınızı zaten belirtim niye alındığınızı anlamadım açıkçası. sadece forumun hakkını yemişsiniz görsel bir anlatım yoktu diyerek onu belirttim. faydalı bir konu açmışsınız.

Evet, forumun hakkını yedim... Çok memnun oldum...Neyse letsev çok gerekli bir konu değil silinmesini talep edicem yoksa beni çok sinirlendirecek bu iş...Kolay gelsin Allah'a emanet ol...

1-5 aynı sankii?2side reverse
paylaşım güzel

paylaşım için teşekkürler yardımcı olucak.

Değerli üyemiz;
Başlıkta teşekkür mesajı yazarak mesaj kirliliğine yol açmak yerine üye mesajının sağ alt köşesinde bulunan “Teşekkür Butonunu kullanmalısınız.
Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

1-5 aynı sankii?2side reverse
paylaşım güzel

Evet haklısın yanlışlıkla koymuş olmalıyım...1.videoda ağırlık tutulurken avuç içleri yüze bakılacak şekilde olucak değişmesni talet edicem uyardığın için teşekkür ederim...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 03:34 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 01:53 ----------

Ben varolan konulari linkledim ve kaynak gostermeniz gerekliligini hatirlattim. Yoksa farkli bir yaklasimim yok. Tesekkurler paylasim icin.

Kusura bakma...Bazen çok sinirleriniyorumda ufak bişey olsada.

Güzel paylaşım eline sağlık.
ayakta yapılanlarda hepsinde dizler kırıkmı acaba yanlışmı anladım?
Diğer sorumda alternating curl hareketini hoca bana kolları yukarı kaldırırken avuç içleri yukarı bakacak şekilde çevirttiriyor. Yani yanlarda dururken avuç içleri bacaklara bakacak şekilde oluyor.

güzel paylaşım eline sağlık.
Ayakta yapılanlarda hepsinde dizler kırıkmı acaba yanlışmı anladım?
Diğer sorumda alternating curl hareketini hoca bana kolları yukarı kaldırırken avuç içleri yukarı bakacak şekilde çevirttiriyor. Yani yanlarda dururken avuç içleri bacaklara bakacak şekilde oluyor.

ihtiyaç olan kas grublarina göre kol yönü değiştirilir yani içe baksa farkli kaslari dişa baksa farkli kaslari geliştirir...

Eyer yeni başladiysan ağirliklari kaldirirken hafifçe ayağini bükmene gerek yok.

Ama yüksek kilolarda kesinlikle kirmayacaksin...

cok iyi bir konu olmus yarınki biceps programında 4-12 seklinde deniycem bence diğer kas larıda kosaydın iyi olurdu yeni programlar cıkardılabilirdi buna göre dumbell ağırlıklı olması herkesin yapabilmesini sağlar

Son düzenleme:
cok iyi bir konu olmus yarınki biceps programında 4-12 seklinde deniycem bence diğer kas larıda kosaydın iyi olurdu yeni programlar cıkardılabilirdi buna göre

Triceps gögüs ve karın kasları için olanlarıda var koymayı düşündümde çok ilgi çekmedi bende vazgeçtim...

Back
Yukarı