Biceps için düz bar mı Z bar mı daha etkili?

Merhaba, Elimde 120cm bir düz bar var fakat barbell curl yaparken bicepsleri mi tam olarak hissedemiyorum size sorum ise şu, Barbell curl hareketinde biceps'i en iyi düz bar mı Z bar mı hissettirir, Hangisi daha efektif olur? Sizce 120cm bir Z bar alsam bicepslerimi daha iyi hissedebilirmiyim? Teşekkürler.

Düz barda bilek ve ön kol (forearm) da oldukça aktif hale geliyor. Sadece biceps olsun dersen z daha mantıklı.

barbell da genelde geniş tutulur. Z bar da dar. Bu da biceps in çalışma prensibini değiştirir. Birinde bicepsin dışa bakan yüzeyi, ötekinde de bicepsin iç yüzeyi kavislenir. Hangisi dışa bakan yüzeyi, hangisi içe bakan yüzeyi şimdi bilemiyorum ama.

barbell da genelde geniş tutulur. Z bar da dar. Bu da biceps in çalışma prensibini değiştirir. Birinde bicepsin dışa bakan yüzeyi, ötekinde de bicepsin iç yüzeyi kavislenir. Hangisi dışa bakan yüzeyi, hangisi içe bakan yüzeyi şimdi bilemiyorum ama.

Tam olarak bu yorumu yapmayı planlıyordum ki arkadaşımız yapmış.

Z bar ile biceps tepesini dış açıya, Düz bar ise biceps tepesini iç açıya doğru geliştirir. Tavsiyem çok da takılmamak yarışmacı değilseniz.

Back
Yukarı