Biceps gelişimi icin

arkadaşlar biceps triceps aynı gün haftada 2 kere çalışıyorum. İkisini de 3er hareket 3-4 set yaparak 45dkda antremanımı bitiriyorum. Tricepslerim gelişiyo zaten ağırlıkları arttırdığım icin de anlıyorum ama bicepsler olmuyor. Baya 3 ay falan preacher curl denedim ağırlık belki 1.25 artmıştır. Preacherdan sonra dumbell curl yapıyorum onu da 3-4 aydır 10kg gecemedim tek kolda. En son da hammer curl yapıyorum. Hepsi 3-4 set 8-10 tekrar gibi. Napmalıyım?(bu arada yanlıs yapıyosun diceksiniz ısrarla biceps calısırken ordaki tanıdık hocaları cagırıyorum tam düzgün yapıyorum hareketi yani preacher da aşağıya kadar tam indirip gerekli yere kadar kaldırıp en kadılan yerde bırakıp yavaşca negatife odaklanarak yapıyorum.)

kolları şoklama adına bir süre cheat curl yapabilirsin aşağı yukarı 2 3 antreman verim alırsın cheat curlden ancak daha sonra verim alamazsın
yani tek kolda 10 kg dambıl curl yapıyorsan ağırlığı 15 kg ya çıkar ve belden hafif destek alarak ve vücudu biraz sallıyarak kaldır
bu şekilde çalışmak doğru değil ancak dediğim gibi bu antremanın amacı kolları şoklamak en ileri seviyedeki sporcular bile zaman zaman cheat curl yapar
eğer daha önce cheat curl yapmadıysan en az 1 cm kol ölçüsü alabilirsin ben garanti veriyorum hatta kol ölçünü şimdi al ve 3 antreman cheat curl yaptıktan sonra ölç buraya yaz

kolları şoklama adına bir süre cheat curl yapabilirsin aşağı yukarı 2 3 antreman verim alırsın cheat curlden ancak daha sonra verim alamazsın
yani tek kolda 10 kg dambıl curl yapıyorsan ağırlığı 15 kg ya çıkar ve belden hafif destek alarak ve vücudu biraz sallıyarak kaldır
bu şekilde çalışmak doğru değil ancak dediğim gibi bu antremanın amacı kolları şoklamak en ileri seviyedeki sporcular bile zaman zaman cheat curl yapar
eğer daha önce cheat curl yapmadıysan en az 1 cm kol ölçüsü alabilirsin ben garanti veriyorum hatta kol ölçünü şimdi al ve 3 antreman cheat curl yaptıktan sonra ölç buraya yaz
Haklısın ama gayet formda calısıyorum sonuçta 3 antreman sonra cheat curl bitince yine ağırlıkları arttıramıycak mıyım eksik ne ? Program nasıl olmalı acaba? Lütfen yazar mısın

gelişim durduysa tekrar aralığı farklı egzersiz çeşidi gerilim suresi set sayisi bunlar uzerinde en uygun oynamayi yaparak ustesinden gelebilirsin

vücudumuz bir şeyi devamlı olarak yaptığımız zaman ona bir süre sonra adapte oluyor
performans arttırıcı pre workout konularına girersen eğer insanların neredeyse tamamı ilk bir kaç kullanımdan sonra verim alamadığını yazar
vücudumuzun herşeye alışma özelliği vardır kullanılan supplementlerden tut yaptığımız hareketlere kadar hepsine
sonuçta verim alamadığını hissediyorsan veya gözlemliyorsan bir şeyi değiştirmen gerekir bu değişikliğide cheat curl yaparak başlayabilirsin
sonrasında farklı bir biceps hareketiyle yoluna devam edebilirsin şuda unutulmamalı bicepste doğru formda kilo arttırmak çok zordur ama ısrarla üzerine gidersen zaman gelir ağırlık artacaktır

vücudumuz bir şeyi devamlı olarak yaptığımız zaman ona bir süre sonra adapte oluyor
performans arttırıcı pre workout konularına girersen eğer insanların neredeyse tamamı ilk bir kaç kullanımdan sonra verim alamadığını yazar
vücudumuzun herşeye alışma özelliği vardır kullanılan supplementlerden tut yaptığımız hareketlere kadar hepsine
sonuçta verim alamadığını hissediyorsan veya gözlemliyorsan bir şeyi değiştirmen gerekir bu değişikliğide cheat curl yaparak başlayabilirsin
sonrasında farklı bir biceps hareketiyle yoluna devam edebilirsin şuda unutulmamalı bicepste doğru formda kilo arttırmak çok zordur ama ısrarla üzerine gidersen zaman gelir ağırlık artacaktır
Doğru formda hep aynı ağırlık da gelişim sağlamaz galiba. Kreatin kullansam faydası olur mu?

3x8 yapıyorsan 3x12 ye zorla veya çıkarabildiğin maksimuma kadar zorla
ama biceps olayına fazla da takılma zamana bırak diğer daha büyük hareketlere önem ver
örnek barfiks dips gibi haraketlere önem ver bu hareketlerdeki performansın arttıkça bicepte de artar

3x8 yapıyorsan 3x12 ye zorla veya çıkarabildiğin maksimuma kadar zorla
ama biceps olayına fazla da takılma zamana bırak diğer daha büyük hareketlere önem ver
örnek barfiks dips gibi haraketlere önem ver bu hareketlerdeki performansın arttıkça bicepte de artar
4 hareket sizce cok mu ? Preacher curl,hammer curl,dumbell curl,cable curl

2 tane yeterli sadece biceps için ayrıca reverse curl hareketinide antremanına ekleyebilirsin biceps ile tricep arasında bulunan ufak bir kas var onu çalıştırıyor

benim uyguladığım yontem 3 hafta 4x8-12
2 hafta 4x6-8 boyle yaparak daha iyi pump ve gelisim yakaliyorum tabi arada yapilan hareketlerinde degismesi gerek

concentration curls biraz agırlık verebilirsin.ben cok faydasını gördüm hareketin sonunda biraz hafif bir agırlıkla hummer curl yapmak 1/2 set 8 tekrar gibi müthis sisme yapıyor onu gözlemledim.

Back
Yukarı