Biceps antrenmanını bitiremiyorum

arkadaşlar biceps antrenmanım şu şekilde:
Dumbbell Curls
Hammer Curls
Dumbbell Preacher Curls

3x8 bazen 4x8 şeklinde...eskiden 5 kglik dumbellarla çalışırdım antrenmanı tamamlardım ve kollarım çay bardağını bile kaldıramazdı...5kg az gelmeye başlayınca 8kg aldım ama antrenmanın ortasında tükeniyorum kollar kalkmıyor :( işin daha da kötü tarafı antrenman başarısız oluyor çünkü antrenmandan sonra ağır şeyleri bile kaldırabiliyorum rahatça :( oysa eskiden antrenmandan sonra dediğim gibi çay bardağını bile tutamıyordum ki böyle olması gerekiyor(flexor hocanın yazısında okumuştum)..sizce sorun nerede ? ne yapmam gerekiyor yardım ederseniz çok makbule geçer bu hafta antrenmanları yarım bıraktım çünkü zaten yarım yamalak yapıyordum onun yerine tam öğrenince yeniden başlayacağım..

Hareket sırasını;
Scot curl
Barbell
Hammer olarak değiştir ve tekrar sayılarını 15-12-10 şeklinde 3'er set yaparak dene.bakalım faydası olacak mı.

Hareket sırasını;
Scot curl
Barbell
Hammer olarak değiştir ve tekrar sayılarını 15-12-10 şeklinde 3'er set yaparak dene.bakalım faydası olacak mı.

Malesef olmaz çünkü evde çalışıyorum..

---------- Post added at 21:07 ---------- Previous post was at 20:00 ----------

Yardımcı olabilecek birisi yok mu ?

arkadaşlar biceps antrenmanım şu şekilde:
Dumbbell Curls
Hammer Curls
Dumbbell Preacher Curls

3x8 bazen 4x8 şeklinde...eskiden 5 kglik dumbellarla çalışırdım antrenmanı tamamlardım ve kollarım çay bardağını bile kaldıramazdı...5kg az gelmeye başlayınca 8kg aldım ama antrenmanın ortasında tükeniyorum kollar kalkmıyor :( işin daha da kötü tarafı antrenman başarısız oluyor çünkü antrenmandan sonra ağır şeyleri bile kaldırabiliyorum rahatça :( oysa eskiden antrenmandan sonra dediğim gibi çay bardağını bile tutamıyordum ki böyle olması gerekiyor(flexor hocanın yazısında okumuştum)..sizce sorun nerede ? ne yapmam gerekiyor yardım ederseniz çok makbule geçer bu hafta antrenmanları yarım bıraktım çünkü zaten yarım yamalak yapıyordum onun yerine tam öğrenince yeniden başlayacağım..

Benim aklıma gelen 3 sebep:

1- Antrenmanda konsantrasyon kaybı

2- Yetersiz Karbo alımı

3- Overtraining...

Benim aklıma gelen 3 sebep:

1- Antrenmanda konsantrasyon kaybı

2- Yetersiz Karbo alımı

3- Overtraining...

Ne yapmamı önerirsiniz ? :(

---------- Post added at 13:34 ---------- Previous post was at 12:25 ----------

Overtraining olduysam bir süre biceps çalışmasam düzelir mi? 1-2 hafta falan.Belki daha fazla..

8 kg lık dumbell yerine 6 veya 7 kg dene olmadı beslenmene göz at bu da olmazsa 1 hafta ara ver dinlensin kaslar

ilk 2 seti 5kg ile yap son 2 seti 8 kg ile.kilo artırımı senin yaptığın gibi 5kg hafif geldiğinde komple bırakılıp 8 kg ye geçmekle olmaz.yavaş yavaş artırırsın azar azar.

Kaç ayda 8 e gelmesi gerekiyo? Ben de 7 veya 8 kiloyla yapıyorum hareketleri bazen seti tamamlıyamıyorum kiloyu nasıl arttırıcam.

hiç çalışmamışsın diyelim direkt 8 kg dumbella çalışmaya başlıyosun,setleri bitirememem normal.dumbell curl yapıyosun diyelim 4 set ,ilk 2 set 5kg ile 8 tekrar yaparsın,3. ve 4. set 8 kg ile 6 tekrar yaparsın.zamanla 3. ve 4. seti de 8 tekrara çıkarırsın.bi süre sonra ilk set 5kg 2.3.4. set 8 kg diye gider.bu da senin 2-3 ayını alır...

Arkadaşlar az önce antrenmanım vardı ve başarılı bir şekilde bitirdim :) yani bitirdiğimde kalem bile tutamıyordum..Şu şekilde yaptım:

Dumbbell Curls 10 10 10 8

her 10 tekrarı 5 kg ile, 8 tekrar ise 8 kg ile
-----------------------------------------------------------
Hammer Curls 10 10 10 8

her 10 tekrarı 5 kg ile, 8 tekrarı ise 8 kg ile
-------------------------------------------------------------

Dumbbell Preacher Curls 10 10 10

her seti 5 kg ile yaptım..

Sonuç : Antrenman başarılı bir şekilde tamamlandı.

HERKESE YORUMLARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM...

Back
Yukarı