Biceps Çalışırken Bunu Yapmalı Mı?

Merhaba arkadaşlar. Biceps çalışırken ağırlığı kaldırırkende indirirkende bicepslerimizi sıkmamız daha verimli çalışmamızı sağlıyor diye biliyorum fakat çalışırken bunu yapmak biraz konsantrasyonumu düşürüyor, özellikle ağırlığı indirirken sıkmak.. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Bu konudaki fikirlerinizi alabilir miyim lütfen? :) Ve sağ bicepsim sola göre azda olsa daha uzun ve daha geniş, dikkatli incelemedikce fark edilmez ama, bu normal bir şey herkesde böyle diye biliyorum, doğru mu biliyorum acaba? Son olarakta biceps çalışırken sağ bicepsime sola göre daha fazla kan gidiyor, daha çok sertleşiyor gibi hissediyorum.. Neden kaynaklanır bu acaba? Teşekkür ederim şimdiden yorum yapacak herkese:)

Merhaba indirirken bicepslerisıkmana gerek yok fakat yukarı kaldırdıktan sonra 1 saniye ara ile yukarıda bekletip sıkabilirsin daha sonra kontrollü bir şekilde indirirsin hissederek.
Kol eşitsizliği herkeste var gibi birşey dumbell ile yapılan hareketlerle eşitleye bilirsin bara ara vererek. Eğer bar ile çalışıyorsan sağın sola göre uyguladığı güç daha fazla olduğu için sağın daha fazla pump olmasına neden olabilir.

Merhabalar; Stolen ın dediğine katılmıyorum ben, tam tersi eşitsizliği düzeltmek için bar ile çalışmak çok daha faydalı olucağını düşünüyorum, barbell curl yapmanızı öneririm şahsen ben problemimi böyle düzelttim.

Aslında mantık olarak bakarsak dumbell ile düzeltilmesi daha mantıklı gibi gözüküyor sonuç olarak barda güçlü olan taraf daha fazla güç kullanarak daha fazla kan pompalayacaktır fakat şöyleki ben zaten uzun süredir dumbell ile çalışıyorum. Biceps programımdaki hareketleri dumbell ile değil bar ile deneyeyim birde en iyisi :) İkinizede teşekkür ederim yorumlarınız için.

Ne demek rica ederim, ben de bilgimi FleXor hocanın biceps antremanı adlı konusundan öğrendim, buraya yazayım(1.Kural) kararı siz verin:)

son günlerde bir hayli biceps ile ilgili ö.m geliyor bu konuda bir kaç cümle karalamak istedim

biceps antremanında önemli olan hareketin çokluğu değil doğru seçimlerdir kimisi 5 hareket girip büyütemezken kimisi 2 harekette büyütür kol için en fazla 4 hareket öneririm

1 kural biceps için ana hareket girmektir ana hareket demek iki kolunda aynı anda çalıştığı zirveleme harekettir buna barle curll diye örnek verebiliriz bu hareket ana olmasının dışında ağırlık her iki kolla aynı anda çalışıldığından koldaki orantısıslığı kaldırır

2 kural ana hareketten sonra yapılacak hareket aynı bölgeye vurmamalı kimisi barlell cul dan sonra scot sehbasında dummbell curl yaparak proğramı ve kolu öldürüyor oysaki bir önceki hareket ile hiç bir farkı yok yaplan yön yine flexion ha barbell curlda 8 set yapmışsın ha 4+4 set yapmışsın aynı şey 2. hareket serbes ağırlıkla tutuş farklı yöne olmalı buda çift dumbell hammer olabilir

3 kural son hareket özellikle bitirici egzersiz özelliğine sahip olmalı ağır kilo ile kolun sınırları zorlanmalı ve kol tamamen doyuma ulaşmalıdır 3 hareketin sonunda iyi derecede şişen biceps yüzünden ince kas gurupları brachialis,brachiordialis flexor,extensor gibi ince adeleler bicepsle beraber doyuma ulaşmalı vehareket kabiliyeti minumuma düşmeli. örneğin çay bardağını bile tutamıyorsanız kol antremanı başarı ile bitirdiniz demektir.

Back
Yukarı