Kardeş heldic önemli kısımlara değinmiş..
Biraz devamı ve ayrıntı yazmayı düşünüyorum..
---- Haftada bir gün kendini serbest bırakman fena değil... kendini bıktırmamış olursun...
Ben de bir ara agresif diyet yaptığımda pazar gününü hayvan gibi yeme günü seçmiştim..
Çünkü eski alışkanlıkları terketmek çok zor...
---- Unutma idmandan sonra, koşudan sonra kan şekerin düşeceği için açlık hissedip içinde normalden daha fazla iştahın olacak... Buna dikkat... bu iştaha direnmelisin... Yoksa harcadığının çok fazlasını alırsın...
---- Kendine diyet olarak bir program yap... yani bu sitede diyet için çok sayıda ne yapmak lazım... çok yazılmış... Bazı arkadaşlar kendi programlarını ve günlük yaptıklarını yazmışlar...
Bir diyetisyenden de yardım alabilirsin..
---- Fakat benim diyet tarzım şuydu... Ben protein ağırlıklı diyeti tercih ederim... hem lezzetli hemde kilo verdirici... protein ağırlıklı, karbonhidrattan ve yağdan kaç...
--- Karbonhidrat adı verilen şeyleri öğren... neler olduğunu bunlardan uzak durmaya çalış... veya çok az... al... Bulgur, makarna, ekmek, prinç haşlanmış patates, pasta börek vs.
---- protein türlerini öğren... ve protein ağırlıklı beslen... yemeklerin çoğunu bunlar oluştursun... internette çok mesela etin her türü... baklagillerden fasulye, nohut mercimek, yalnız dikkat bu baklagillerde bir miktar bazıları yarıya yakın karbonhidratta bulundurur.. çok aşırı olmasın..
----- yağlardan uzak dur... mesela tavada yumurta mümkünse yapmamaya çalış haşlama tecih et. Eğer canın istedi. tavaya sadece bulaşacak kadar... Ben şöyle yapardım mesela tavaya az yağ dök.. her yerine gezdir, sonra geri kalanını bir tabağa veya tekrar kabına tavadan geri dök damlalar çok seyrek olana kadar...
heldic yağ ağırlıklı diyetten bahsediyor... ketojenik diyet ismi... kendisi de başarılı olmuş... onu da araştır bir tanesini uygula...
Şahsen diyetisyen programları bana mantıklı gelmiyor... Sebebi... ağız tadı yok... gerçi kilo vermek için fedakarlık yapmak lazım ama son derece sabır gerekiyor...
Yukarıda yazdığım diyeti ben şöyle uyguyordum birazda program halinde yazarsam...
---- sabah iki haşlanmış yumurta... kepek ekmeği somun halinde alırdım. çeyreğinin içini çıkarıp 2 yumurtayı teperdim.. içine...
Yanında demli çay... kafein metabolizmayı hızlandırıyor... demli olmasının sebebi bu... yalnız şekersiz ... şeker yasak...( Başka sabah tek yumurta büyüklüğünde peynir, yine tek yumurta büyüklüğünde zeytin.. ekmek yine içi çıkarılmış çeyrek ekmek yumurtalı sabahla dönüşümlü)
---- öğlen ve akşamları sıralamasını sen yap... oda bir öğün balık, bir öğün yağsız köfte, bir öğün haşlama et, bir öğün derisi alınmış 2 baget olarak dönüşümlü olacak şekilde ister çeyrek kepek içine doldur ister ayrı ayrı ye... bazı öğünler küçük tatlı kasesi içinde kuru, nohut vs.
(köfte, balık et vs. önce hazırlayıp buzluğa koy... mesela 5 köfteyi birbirine yapışmayacak şekilde saklama poşetlerine veya aralarına naylon koyacak şekilde sırala... bir sıra diz bir kaba üstüne bir naylon, bir sıra diz üstüne naylon... gibi... pişirirken kolayca alırsın yağ koymadan tavaya koyarsın.. düşük ateşte... pişerken yağı tavaya yayılır... yerken tavadaki yağı havlu peçete ile al çöpe at... yağ yok... balık yine aynı... bir sıra balık üstüne naylon bir sıra balık üstüne naylon... gibi yine kızartırken yağsız düşük ateşte... haşlama et.. düdüklü tencerede pişirmeni pişireceğin kadar parçayı saklama poşetlerine koyup buzluğa koy... .. yalnız haşlama et geç pişeceğinden düdüklüye koy.. düşük ateş 2 saat... yağsız... az tuz... baharatını sen ayarla... bir taraftan... )
Yukardaki kısım sana uygun değilse... okulda yiyorsan o da şöyle ... yemekte makarna, pilav varsa ekmek asla yok... Evde hazır yemek varsa yağlı ise yemeğin yağını kaşığınla ayır.. öyle
Yazdılarım sana çok uygunmu bilmiyorum... Sadece usulü yazdım... gerisi sana kalmış...
---- Her gün... nefes nefese kalacak şekilde en az yarım saat koşu...
Her gün tartıl... kilon düştükçe sana keyif verecektir... bir gün sonra kilon daha da düşük çıksın diye daha dikkatli yersin...