Genel hatlarıyla
Sabah kahvaltı
Yumurta
kepek ekmekli sandwich, special k,eti müsli gibi yiyecekler sütle
Ara
1 meyve
öğle
Sulu az yağlı yemek
bamya, ıspanak, fasulye tarzı
light yoğurt
yağsız salata
meyve
antrenmandan 1.5 saat önce
kompleks karbonhidrat
yağsız tuzsuz makarna, pilav,yağsız ton balığı
antrenman sonra
%100 üzüm suyu
eğer düşünürsen whey protein 1 ölçek
akşam
ızgara,haşlanmış yağsız et(tavuk olması daha iyi tercihen göğüs),balık ızgara,buğulama
yoğurt
Yatmadan
ben süt içiyorum yağsız ancak bazıları zararlı olduğunu söylüyor o yüzden kesin demiyorum
Balığı haftada 1 kez yemen iyi olur gerekli yağları alman için. Ton balığı da tercih edebilirsin ancak haftada 1 kereyi geçirme içindeki ağır metallerden dolayı
Bunların dışında aralarda ceviz,fındık,kuru üzüm, çekirdekli üzüm gibi şeyler atıştırman faydalı olur aşamamak kaydı ile
fast food dan uzak duracaksın kesinlikle(1000 kalorilik hamburgerler var) patates elinden geldiğince az tüketeceksin, ekmek tam tahıllı,kepekli tarzı olacak beyaz un olmayacak.
miktarları yazmadım sen kendine göre uydurursun. Sık yemeye çalışırken fazla yememeye dikkat. gün içinde en az 3 litre su(özellikle sabah uyanır uyanmaz 1 bardak su). Yukardaki listedekilerin yan yana olanlardan birini seçmen gerektiğini söylememe gerek yok sanırsam.
Bunlar ana hatlarıyla dikkatli araştırırsan çok şey bulabilirsin. Genel olarak yağ alımı minimum(özellikle akşamları) karbonhidrat alımı akşama doğru azalacak. Protein ağırlıklı beslenilecek.