Beslenmem Hakkında Soru

Haxcı

Üye
Başlığı doğru koyduğumu düşünerekten giriyorum.
Arkadaşlar önceden antrenmandan sonra 1 but 1 kase yoğurt yerdim.Artık beslenme programına birşeyler ekleyip proteini arttırmak istiyorum.
Yani antrenmandan hemen sonra:2 but,2 haşlama yumurta,1 kase yoğurt
Okulda:1 muz veya elma,1 kase pilav veya makarna,1 ayran
Akşam eve gelince:1 tabak (makarna,pilav,kuru fasulye,patates yemeği bu yemeklerden biri) yanına da 1 kase yoğurt)

Yaş 17.Boy 1.73 kilo 65.Ne zayıfım ne de kilolu.Haftada 3 gün antrenman yapıyorum.Barfix,şınav,mekik bir de 10 kglik dumbella bilek çalışıyorum.Dumbella bir tek bilek çalışıyorum yani gerisi vücut ağırlığıyla yapıyorum.

Beslenmem nasıl sizce ?

Beslenmen eksik. Eğer VG ile uğraşıcaksan kaliteli karbonhidrat ve protein lif sağlayacak meyveler vb. Tüketmelisin. Ve senin kilo alman lazım
Antrenmandan hemen sonra yediğim öğün iyi mi ? Diğerlerinde eksikler varsa okula ne götürüp yiyebilirim ? Bu arada zayıf değilim.Bir deri bir kemik öyle değilim.[DOUBLEPOST=1417944293][/DOUBLEPOST]Bir de yumurta sarısını yemeli miyim ? Antrenman sonrası 3 yumurta yemeye karar verdimde kaç sarısı yemeliyim veya yememeliyim ?

Son düzenleme:
Antrenmandan hemen sonra yediğim öğün iyi mi ? Diğerlerinde eksikler varsa okula ne götürüp yiyebilirim ? Bu arada zayıf değilim.Bir deri bir kemik öyle değilim.[DOUBLEPOST=1417944293][/DOUBLEPOST]Bir de yumurta sarısını yemeli miyim ? Antrenman sonrası 3 yumurta yemeye karar verdimde kaç sarısı yemeliyim veya yememeliyim ?

Yumurta sarisini yememelisin ve yumurtayi arttirsan 5,6 ya da daha fazla proteini iyi saglarsin.

Sarıların hepsini ye. Bunun dışında, kas kütleni arttırmak istiyorsan 2 haftada 0.5-1 kg arası kilo almalısın. Bunu alabiliyorsan yeterli yiyorsundur, alamıyorsan yemiyorsundur. ALabiliyorsan devam, yoksa daha çok ye. fatsecret gibi bir yerden kaori takibi yap.

Sarıların hepsini ye. Bunun dışında, kas kütleni arttırmak istiyorsan 2 haftada 0.5-1 kg arası kilo almalısın. Bunu alabiliyorsan yeterli yiyorsundur, alamıyorsan yemiyorsundur. ALabiliyorsan devam, yoksa daha çok ye. fatsecret gibi bir yerden kaori takibi yap.

Amacım kas kütlesini arttırmaktan çok kasın sarkmasını engellemek ve kası sıkılaştırmak,sertleştirmek.Bu arada bimden aldım 2 but.798 gr çıktı.800 de.Benim yiyeceğim kısmı 500 grlık kısmı olsun.Bu 500 grlık butta kaç gr protein vardır ?
Bir de lifli yiyecekler yemeliymişim.1 muzda 2.5 gr lif varmış.Günlük ne kadar lif almalıyım ? Ve muzun yanında ne yememi tavsiye edersiniz ?

Antrenman sonrası öğünümün iyi olup olmadığımıda sölerseniz sevinirim.

Amacım kas kütlesini arttırmaktan çok kasın sarkmasını engellemek ve kası sıkılaştırmak,sertleştirmek.
Kas kütlenin artmasını istemiyorsan ne yiyeyim diye sıkıntı yapma kendine, ne yesen olur. Sarkma için de endişelenme, sarkacak kadar kas kütlen yok.
Bu 500 grlık butta kaç gr protein vardır ?
Bir de lifli yiyecekler yemeliymişim.1 muzda 2.5 gr lif varmış.Günlük ne kadar lif almalıyım ?
Google...
Ve muzun yanında ne yememi tavsiye edersiniz ?
Canın ne yemek isterse.
Antrenman sonrası öğünümün iyi olup olmadığımıda sölerseniz sevinirim.
Antrenman sonrası iyi veya kötü yemenin önemli etkisi olmaz, önemli olan toplam gün boyu ne yediğin.

Back
Yukarı