Beslenmem + Göğüs için hazırladığım yer [SS'li] = yanlışlarım var mı

Arkadaşlar flexor'un hazırladığı evde dumbell programını yapıyorum. Göğüs için şöyle bir düzenek hazırladım ayaklarımı kırmızı sandalyeye koyuyorum bir rahatsızlık hissetmiyorum.

Göğüs hareketlerinden sadece bench press ve dumbell fly'i yapıyorum diğerlerini 3 kg'lık dumbellar zorlamıyor. Onların yerine 1 set şınav çekiyorum.

Antremana başlamadan 2saat önce mesela bugün 1 porsiyon ızgara tavuk şiş ve 1 tabak pilav yedim. Antremandan 15 dk önce 1 su bardağı süt içtim. Antremandan 15 dk sonra 1 su bardağı süt içtim. Antremandan 30 dk sonra muz yedim. Herhangi yanlış yaptığım bir şey var mı ?

9qu4d.jpg

Genel olarak;

İdmandan 90-120 dk önce; kompleks karbonhidrat içeren gıdalar (bulgur pilavı, esmer makarna, pirinç, esmer ekmekler vs gibi..) ağırlıklı öğün yenmeli. Bu öğünde protein içeren besinler de olmalı.

İdmandan hemen sonra; hızlı tüketilen şeker (meyveler ve meyve suları gibi...) tüketilmeli. Varsa whey protein..

İdmandan 60 dk. sonra; Protein ağırlıklı öğün olmalı. Yanında yukarıda saydığım gıdaların yanında beyaz pirinç ve makarna da yiyebilirsin.

Back
Yukarı