mrthr35
Üye
Merhabalar 4. ayım bitmek üzere. 86 kilo ile başladım 77 ye kadar düştüm. özellikle bazı bölgeler iyice zayıf ve güçsüz kalmıştı vücudumda hatta 2.5 3 ay öncesine kadar kolum 32 cmyi görmüştü daha sonra yaptığım dandik diyeti bırakarak daha özenli ve ihtiyacım kadar beslendim vücut kendini biraz daha toparladı kilo 78 78,5 civarında geziyordu. 2 haftadır clean bulk tarzında besleniyorum kas kütlem artsın hacim kazanıyım diye 79,5 a kadar çıktı kilom. Sorun şu vücudumda hala yüzde 19 20 civarında bir yağ olduğunu düşünüyorum. yağlı bir vücudum var fotoğrafları atacağım. uzman arkadaşlar ne önerir nasıl besleniyim tam ihtiyacım olan kalori ve makroları mı alıyım yoksa yağ yakmak için açıkmı oluşturayım, yada kütle kazanmak için 300 kalori filan fazla mı alıyım. ve ne kadar süre ile devam ediyim. mesela bulka devam ediceksem hangi seviyeye gelince definasyona giriyim. veya bulku bırakıp definasyona hemen mi gireyim kararsız kaldım.
Şuan tahminen göğüs 103 omuz 123 kol 36 bel 90 civarıdır.

bu yağ konusunda şuanlık pek takıntım yok. uzun vadede yavaş yavaşda gidebilecek birşey benim için beslenme konusunda herşeyi biliyorum hemen hemen ona göre önlem alabilirim. şuan ortalama günlük 2500 2700 kalori arası alıyorum ve makrolarımda tam sorunsuz.
Antreman şeklimde fullbody haftada 3 gün. fırsat buldukçada 2 gün ortalama kardiyoya ayıracağım.
not: 1 2 haftadır kardiyoyu aksattığım için vücut az yağlandı gibi hatlar daha çok belli oluyordu birtakım işler nedeni ile aksadı. ve full dolu miğde ile fotoğraflar.
normal form bu şekilde yani.
Beslenmemi arttırınca kol omuz ve göğüs bölgemde gelişme olduğunu gözlemledim son aydaki fotoğraflara göre.ama kilo konusunda tereddütteyim sınır ne olmalı?
Şuan tahminen göğüs 103 omuz 123 kol 36 bel 90 civarıdır.

bu yağ konusunda şuanlık pek takıntım yok. uzun vadede yavaş yavaşda gidebilecek birşey benim için beslenme konusunda herşeyi biliyorum hemen hemen ona göre önlem alabilirim. şuan ortalama günlük 2500 2700 kalori arası alıyorum ve makrolarımda tam sorunsuz.
Antreman şeklimde fullbody haftada 3 gün. fırsat buldukçada 2 gün ortalama kardiyoya ayıracağım.
not: 1 2 haftadır kardiyoyu aksattığım için vücut az yağlandı gibi hatlar daha çok belli oluyordu birtakım işler nedeni ile aksadı. ve full dolu miğde ile fotoğraflar.

Beslenmemi arttırınca kol omuz ve göğüs bölgemde gelişme olduğunu gözlemledim son aydaki fotoğraflara göre.ama kilo konusunda tereddütteyim sınır ne olmalı?
Son düzenleme: