Beslenme programım

SlowCome

Üye
Yaklaşık 1- 1.5 yildir spor yapiyorum ancak yemegime öyle fazla dikket etmedim sadece proteini arttirdim gerisi pek umrumda olmadi ama bugünden itibaren tam olarak bulk dönemine girmeyi planliyorum. Ve araştırmalarim sonucu edindiğim bilgiler sonucu kendime yemek programi hazirladim bu bulk dönemine ne kadar uygundur öğrenmek istiyorum siz tecrübeli abilerim ve arkadaşlarımdan öncelikle
boyum 182
kilom 86
Yağ oranım 17.1
Hazırladığım program su sekilde ( Sabah öğünde yumurtalar tamdir ordaki beyaz falan yanlış olmuş )

Yumurtalardan sarilari çıkarıp proteini ve yağı biraz dusurmek ve karb arttirmaka mantıklı geldi ancak eklicek karb bulamadim . 3250 kalori almam gerekiyor nasil degistirebilirim bilemedim siz yardimci olursaniz sevinirim öğünlerle oynayabilirsiniz tavsiye verebilirsiniz supplement kullanmiyorum. Değerli yorumlarinizi bekliyorum hayırlı haftasonları. ..

Kasların adaptasyonunu sağlamak için protein miktarının 3-5 öğünde ortalama 20 g olması öneriliyor. Kas adaptasyonu ile kastedilen kas protein sentezini maksimuma çıkarmak.
Programın genel ilkelerinden biri öğünlerin dağılımının dengeli olmasını sağlamaktır. Ama senin öğün örüntün çok dengeli değil. Örneğin öğle 6 gram protein alırken akşam 57 g protein alımı var. Ya da bazı ara öğünlerin 400-600 kalori iken gece ara öğünün 99 kalori gibi. Bu dengesizlikleri gidermek bu işin önemli ve ilk basamağı. İkinci basamağında zenginleştirme ve eksik yerleri doldurma geliyor. Üçüncü basamak ise genellikle profesyonel sporcularda kullanılan detaylı amino asit skorlamasıdır. Bu aşama ancak alanında uzman ve eğitimli biri tarafından yapılabileceğinden bu kısmı es geçmelisin. Ama öğünlerindeki dengesizlikleri giderebilirsin. Ekleyeceğin ya da çeşitlendireceğin sebze meyveler ve kurubaklagiller ise bu işin zenginleştirme kısmı. Umarım işine yarar

Öncelikle değerli yorumun için teşekkür ederim . Dengesizlikler hakkinda haklisin ancak öğrenci olduğum için belli zamanlarda yiyebilcegim besinelr belli bu yüzden dengesiz oluyor. Ikinciside gece öğün 99 kalorilik basit bi öğün sebebide tumgun vücut yükleme aldığı için gece dinlenmeye birakmakti amacım sabah zaten aldigim 47 gramlik proteinle gecenin açlığını kapatabilecegimi düşündüm . Kısacası bu program bana gelişim sağlamaz mı acaba

Back
Yukarı