Beslenme Programım Nasıl

Makarna yemeli miyim? Yersem kaç grama kadar yiyebilirim?

• Hayır.

Votes: 1 50,0%
  • 100

Votes: 0 0,0%
  • 250

Votes: 1 50,0%

• Total voters
    2
Merhabalar. Hemen konuya geleyim. 68 kiloyum, %23 yağ oranına sahibim. 1 gün arayla spora gidip 10dk bisikletten sonra karın egzersizleri, ardından kol ve omuza geçiyorum.

Beslenmem şu şekilde:

Sabah

Bi küçük kase süt + nesfit(tam buğday ve pirinç gevreği)
3 Yumurta Beyazı, az miktarda lor peyniri

Öğlen

80gr ton balığı (okul olduğunda okulun öğle + ton balığı)

Akşam

(yemekten önce 1 yeşil elma)

250gr Tavuk ya da Hindi göğsü (tuzsuz ve yağsız, fakat hafif mayonez ve ketçaplı)
Günde 2-3 tane de 20cl sade soda içiyorum, yemekten sonra sindirimi hızlandırmak için ve susadığımda su yerine bazen.

Akşam öğünümü az tuzlu Makarna + 250gr tavuk göğsü yapmak istiyorum, fazla mıdır?

spora giderken yarım saat yürüyorum, spordan dönerken de yarım saat yürüyorum.

bu boyla 68 kg da,bu yag orani nasil oluyor anlamiyorum,hic kas kütlen yokmu?bir resim atabilirmisin?
spora geçen ay 1 aylık gittim sadece, geçen yaz 83 kiloydum ve çok yağ tüketiyordum. ondan olabilir herhalde. fazla mı yağ oranım? ne anlamda? beslenmeme 1 aydır dikkat etmeye başladım[DOUBLEPOST=1434377998][/DOUBLEPOST]
Tavuk göğsü yağsız tuzsuz yazıpta mayonezli diyede ekliyorsun. Mayonez nedir ? :D
ama çok az oranda koyuyorum mayonezi, ketçaptan da az :D

spora geçen ay 1 aylık gittim sadece, geçen yaz 83 kiloydum ve çok yağ tüketiyordum. ondan olabilir herhalde. fazla mı yağ oranım? ne anlamda? beslenmeme 1 aydır dikkat etmeye başladım[DOUBLEPOST=1434377998][/DOUBLEPOST]
ama çok az oranda koyuyorum mayonezi, ketçaptan da az :D
Öyle yapmak yerine sana daha sağlıklı bişey söyliyim. Tek başına tavuğun tadını sevmessen. Karabiber, pulbiber, kimyon vs baharatlarla zenginleştirebilirsin. Acı sos takviyesi yapabilirsin. Nadir olacak şekilde kori ve ya hardal sos kullanabilirsin.

Öyle yapmak yerine sana daha sağlıklı bişey söyliyim. Tek başına tavuğun tadını sevmessen. Karabiber, pulbiber, kimyon vs baharatlarla zenginleştirebilirsin. Acı sos takviyesi yapabilirsin. Nadir olacak şekilde kori ve ya hardal sos kullanabilirsin.
hardal ve köri deneyebilirim aslında, tuz ve yağ koymayınca hafif tatlı olsun bari amacıyla koyuyodum. hardal olabilir, o tatsızlığını alır belki tavuğun. teşekkür ederim. baharatları da çok kullandım bıktım onlardan da[DOUBLEPOST=1434381700][/DOUBLEPOST]Peki tavuğu domatesli yapıp hem de sebze yemiş olsam? domates spor yapan birisine yararlı mıdır?

Son düzenleme:
bu boyla 68 kg da,bu yag orani nasil oluyor anlamiyorum,hic kas kütlen yokmu?bir resim atabilirmisin?
Dostum moral bozma 50 kiloluk 1.85cm boy olanlardan iyidir :D Çoğu kişi başlarken kötü durumdaydı :)[DOUBLEPOST=1434384081][/DOUBLEPOST]Son öğünde karbonhidrat tavsiye etmem.[DOUBLEPOST=1434384220][/DOUBLEPOST]Spordan önce şekersiz filtre kahve içebilirsin metabolizmayı hızlandırır ve enerji verir.

Dostum moral bozma 50 kiloluk 1.85cm boy olanlardan iyidir :D Çoğu kişi başlarken kötü durumdaydı :)[DOUBLEPOST=1434384081][/DOUBLEPOST]Son öğünde karbonhidrat tavsiye etmem.[DOUBLEPOST=1434384220][/DOUBLEPOST]Spordan önce şekersiz filtre kahve içebilirsin metabolizmayı hızlandırır ve enerji verir.
Şekersiz 2si1arada var, uygun mudur hocam? :)
karbonhidrat derken makarnadan mı bahsediyorsunuz?

Şekersiz 2si1arada var, uygun mudur hocam? :)
karbonhidrat derken makarnadan mı bahsediyorsunuz?
Evet yatmadan önce alınan karbonhidratların büyüme hormonunu olumsuz etkilediği hakkında makalaler var. İstersen Nescafe Gold al onu sade olarak iç. Tadı hoşuna gitmezse ikisi bir aradanın içeriğini pek bilmiyorum yanlış yönlendirmeyeyim :)

Vallahi herkül affetsin, 400 gram çiğköfte yedim. çiğköftenin besin değerleri umarım çok kötü değildir o_O

Son düzenleme:
bu beslenme eksik karbonhidrat ve protein bakımından
daha fazla mı lor peyniri tüketmeliyim kahvaltıya ilaven?

karbonhidrat bakımından eksikse makarna yiyebilir miyim hocam? ne önerirsiniz? (öğrenciyim)

okul varken öğle yemeği de yiyorum tabldot okuldaki. 29unda başlıyor yaz okulu

Yarın kardiyonu yaparsan pek sıkıntı olmaz :D
bana bi tek 10dk bisiklet sür, kilon normal kaslara yönelelim dedi spor salonundaki hoca, adamla pazarlık yapmaya çalışmıştım, her gün yürüyeyim ama pringıls da yiyebileyim diye. olmaz dedi. :)

daha fazla mı lor peyniri tüketmeliyim kahvaltıya ilaven?

karbonhidrat bakımından eksikse makarna yiyebilir miyim hocam? ne önerirsiniz? (öğrenciyim)

okul varken öğle yemeği de yiyorum tabldot okuldaki. 29unda başlıyor yaz okulu

bana bi tek 10dk bisiklet sür, kilon normal kaslara yönelelim dedi spor salonundaki hoca, adamla pazarlık yapmaya çalışmıştım, her gün yürüyeyim ama pringıls da yiyebileyim diye. olmaz dedi. :)
Senin hocanı gerisini anladın :D

Kilonda bencede sıkıntı yok %20 yağ oranı spor yapmayan birisi için gayet musait bi durum. sen bu kiloyu korumaya devam et yağ oranını düşürüp KAS kütleni artırtma çalışmaları yap.. Proteini artır makarnayıda ye ama az ye yağı tamamen kaldır hayatından şekeride.. örnek beslenme için

Back
Yukarı