Beslenme programım hakkında. Eleştirilerinizi bekliyorum

Merhaba,

5x5 programımda 3. haftadayım.

Öncelikle işinize yarayacak bilgilerim:
Boy: 174
Kilo: 68,5
Yağ Oranım: %13,5

Her gün aşağı yukarı şu şekilde besleniyorum:

Kahvaltı (584 kcal)
----------
3 tam yumurta (haşlanmış) - 225 kcal
50 gr lor - 46kcal
100 gr kepek ekmeği - 223kcal
1 kaşık zeytinyağı - 90kcal

Ara Öğün (470 kcal)
-----------
60gr karışık kuruyemiş - 374 kcal
1 muz 96kcal
Yeşil çay

Öğle (685 kcal)
-----
85 gr esmer pirinç (çiğ ağırlık) - 296 kcal
200 gr hindi göğüs ızgara (yağsız/pişmiş ağırlık) - 231 kcal
1 su bardağı yağlı yoğurt - 158 kcal

Ara Öğün (400 kcal)
-----------
100 gr kepek ekmeği - 223 kcal
30 gr fıstık ezmesi - 177 kcal

Akşam (615 kcal)
--------
100 gr kepekli makarna (çiğ ağırlık) - 425 kcal
2 konserve ton balığı (light/süzülmüş) - 190 kcal

Total: 2754 kcal

Antrenman yaptığım günlerde ekstra olarak, antrenman sonrasında 1 bardak meyve suyu ve 5 gr kreatin tüketiyorum. Oradan da bir 120 kcal civarı geliyor. 1 haftadır düzenli olarak böyle gidiyorum.

Sizlere sormak istediğim şey;

1- Bu şekilde günde 2700-2800 civarı kalori, bana temiz bir şekilde kas kütlesi kazandırmaya yeter mi?
2- Bazen günlük hayat yoğunluğu sebebiyle beslenme programıma tam olarak uyamayıp, sırf kalorim tutsun diye kuruyemiş miktarımı 100 grama felan çıkartıyorum. Bunun dezavantajı var mıdır? Yani, kalori tamamlamak için yağ kaynakları kullanmak doğru mudur?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi ve eleştirilerinizi mutlaka bekliyorum. Eklememi/çıkarmamı önerdiğiniz yerler olursa söyleyin lütfen, ki yanlış yaptığım bir şey varsa öğrenmiş olayım.

İyi forumlar

Beslenmen güzel ama hindi göğsü her zaman yiyemezsin tavuk göğsüne yönel daha çok etide arttır kepekli makarnayı tonu öğleye koy akşamada göğüs eti ye

Akşam yemeğine tavuk göğsü koyman iyi olur mesela birde tavuk göğsünü 2 veya 3 öğünde ye pirinçide arttır biraz

antreman yaptığın günler kreatin kullanman pek bir etkisi olmicaktır kana karışması çok uzun sürüyor düzenli 5 gr kullan tavsiyem bu beslenmeyle kilo alamazsın tahminim 2662 kalori senin normal faaliyetin için gerekli olan kalori 300 de antremanda yaksın etti 3000 kalori bu senin kilonu korur 3200 civarına çık

antreman yaptığın günler kreatin kullanman pek bir etkisi olmicaktır kana karışması çok uzun sürüyor düzenli 5 gr kullan tavsiyem bu beslenmeyle kilo alamazsın tahminim 2662 kalori senin normal faaliyetin için gerekli olan kalori 300 de antremanda yaksın etti 3000 kalori bu senin kilonu korur 3200 civarına çık

Beklediğim yorum buydu teşekkür ederim :)

Back
Yukarı