RaPPeRuA
Üye
Merhaba. Boy:176 Kilom:68. Ama buna rağmen muazzam bir göbeğim var. Bel çevrem 95 civarı. Düşünün. Birtürlü tekrar başlayamadığım spora başlıyorum tekrar. Haftada 3 gün ağırlık 3günde cardio yapmayı planlıyorum. Aşağıda da beslenme mantığını yazacağım. İsteğim, eğer yanlışlarım varsa bana belirtmeniz.
Ağırlık Günleri :
Yiyeceğim yemeklerin içeriklerini yazmadım. Genel şeylerden bahsettim. Talep edilirse yazabilirimde. Yanlış bildiğim yahut eksik bildiğim birşey var mı yukardakilerle ilgili? Teşekkürler. Kolay gelsin.
Ağırlık Günleri :
- Karbonhidrat ve Protein alımı üst seviyelerde olacak. ( Calori alımı 3200+). Kilo başına 1.5gr protein. Kilo başına 5gr karbonhidrat.
- İnsülin, sabah kalkınca ve antrenmandan sonra basit şekerlerle yükselecek.
- Antrenmandan önce kompleks karbonhidrat ağırlıklı beslenme, antrenmandan sonra 30gr civarı protein, antrenmandan sonra 2 saat içinde karbonhidrat içerikli yemek.
- Yatış saatinden 3 saat önce karbonhidrat alımı kesilecek
- Yatmadan önce light süt, light ayran, çökelek gibi protein alımı yapılabilir.
- 8 saat uyku
- Karbonhidrat alımı düşük seviyede, protein alımı üst seviyede. ( Calori alımı 2600-). Kilo başına 1.8gr protein. Kilo başına 1.5gr karbonhidrat.
- İnsülin gün boyu düşük seviyede tutulacak. ( Glisemik İndeksi düşük olan yiyecekler tercih edilecek)
- Cardiodan önce kompleks karbonhidrat alınacak(enerji için) fakat düşük miktarda olacak, cardiodan sonra 30gr civarı protein,
- Yağlar 15dk'dan sonra yakılmaya başlandığı için cardio ( benim tek şansım hızlı tempoda yürüyüş ardından koşu) 1 saat civarı olacak. bkz : Yağ Yakımı İçin Kalp Atış Sayısı Kaç Olmalıdır ?
- Yatış saatinden 3 saat önce karbonhidrat alımı kesilecek
- Yatmadan önce light süt, light ayran, çökelek gibi protein alımı yapılabilir.
- 8 saat uyku
Yiyeceğim yemeklerin içeriklerini yazmadım. Genel şeylerden bahsettim. Talep edilirse yazabilirimde. Yanlış bildiğim yahut eksik bildiğim birşey var mı yukardakilerle ilgili? Teşekkürler. Kolay gelsin.