Beslenme Listem uygun mu ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MrSax
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

MrSax

Üye
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba;
boy : 1.78 cm
kilo : 91
Vücut kitle endeksi : 29 olan biriyim.
Spor konusunda geçmişim yok denecek kadar az, daha önce kendi başıma bir diyet denedim(özellikle az yağ içeren ve unlu mamullerden uzak durulan bir diyet).
Zaten şeker ve tuz kesinlikle kullanmıyorum. Abur cubur meraklısı biri de değilim. Ama kahve ve çayı çok tüketirim.
Her neyse, çok kararlı olmadığımdan mıdır nedir diyeti belirli bir süre sonra bıraktım hep, sürdüremedim.
Diyeti herhangi bir yerden almamıştım. ufak araştırmalar sonucunda kendim karar vermiştim ve nasıl bir diyet uyguladığımı aşağıya yazıyorum.

KAHVALTI : haşlanmış yumurta, yağsız beyaz peynir, salatalık ve yeşillik
VEYA
: tüm bunlar yerine bir kase diyet için kullanılan mısır gevrekleri(yarım yağlı süte)

ÖĞLE YEMEĞİ : çorba ağırlıklı, yanında çok az tam tahıl ekmek yemek ya da ekmek yerine çorba sonrası düşük kalorili kraker

AKŞAM YEMEĞİ : genellikle yağsız beyaz et haşlaması(sağlıklı olması açısından zaman zaman kırmızı et kullanırdım) ve salata
VEYA
: ton balığı ve salata

***Doymadığım için yeşillikten zarar gelmez deyip salataya abanıyordum ama yağsız tuzsuz yiyordum limon kullanıyordum yalnız içinde(bilmem etkisi oluyor mu )

ARA ÖĞÜNLER : genellikle şeker oranı düşük meyveler(salatalık yeşil elma gibi)
VEYA
bir avuç kuruyemiş

Yeniden diyete başlamak istiyorum çünkü artık kesinlikle kilo vermem gerektiğini düşünüyorum. Daha önceden de yapmış olduğum yukarıdaki diyet uygun mudur tavsiyeleriniz var mıdır?
Bunun yanında bir de dumbell setim var farklı ağırlıkta disklerin takılıp sökülebildiği bir tipte.
Bu diyeti düşük ağırlıklı ve tekrara dayalı dumbell hareketleriyle desteklersem yağ yakımım hızlanır mı ? En azından kas kütlemi koruyabilir miyim?

NOT: Salon önerecek arkadaşlar için,
Okul hayatım çok yoğun geçiyor, evimden okuluma gitmek için 2 saat ayakta yolculuk yapıyorum. Tabi bunun dönüşü de var, aynı zamanda okuldaki aktiviteleri de ekleyince spor yapacak derman bırakmıyor insanda, eve gelince kendimi yatağa atıyorum resmen. Maddi durumları da eklersek benim için zor bir durum oluyor salona gitmek.

Kardeşim,anlıyorum çok yoruluyorsun;ama tempolu yürüyüş yapacağın,seni güzel bir biçimde terleyecek park veya başka bir yer var mı?
Bu diyetine destek olur.
Ayrıca YAĞ YAKIMI GÜNLÜĞÜ açarsan ve yediklerini gün gün orada paylaşırsan bu seni motive edecektir.
Sonuna kadar arkandayız.
BAŞARILAR...

Kardeşim,anlıyorum çok yoruluyorsun;ama tempolu yürüyüş yapacağın,seni güzel bir biçimde terleyecek park veya başka bir yer var mı?
Bu diyetine destek olur.
Ayrıca YAĞ YAKIMI GÜNLÜĞÜ açarsan ve yediklerini gün gün orada paylaşırsan bu seni motive edecektir.
Sonuna kadar arkandayız.
BAŞARILAR...
Uygun park malesef yok fakat konu yürümek olunca sokaklarda bile yapabilirim aslında. Bir de aklımda şu var eve koşu bandı tarzında birşey almak, letgo gibi yerlerden bakıyorum 400 500 tl civarında uygun ürünler görüyorum, kararsızım aslında :)

Vallahi sen bilirsin kardeşim,sokakta da yürüyebilirsin.
Eve koşu bandı da alabilirsin.
Yeter ki pes etme.
72 kilo veya 73 kiloya kadar devam :)

Hocam okulum ağır değil lakin yaklaşık 3.5 saatim falan yolculukla geçiyor.
Yine de spora gidiyorum çünkü gün içerisinde biriken negatif enerjiyi atmada oldukça yardımcı oluyor.
Bence çok yoğun değilseniz gitmeye çalışın, başarabilirsiniz.

Back
Yukarı