Beslenme Değişikliği

mrReis

Üye
Selamün Aleyküm . yaş 15 boy 1,74 kilo 77 . Geçen sene başladım ama çok düzensiz ve bilgisiz yapıyordum bu sporu bu yazdan beri disiplinli ve araştırarak yapmaya başladım ve gerçekten bir değişim oldu evde yapmama rağmen . Ama bu beslenme konusu 1 2 haftadır beni endişe ediyor . Daha vücütta karın bölgesinde yağ kaldı ( vücüt yağı oranı farklı sitelerde farklılık gösteriyor ) . Şuanki beslenme :
İlk Öğün = Sabah (06,30 civarı)
2 adet yumurta
1 adet taze meyve suyu
İkinci Öğün -daha çok ara öğün gibi - =Öğlen ( 12,35-12,45 civarı )
1 adet elma
Üçüncü Öğün ( 17,30 civarı )
Artık evde ne varsa sulu yemekse en fazla 2 dilim beyaz ekmek .
Şeker yazdan beri kullanmıyorum . Bunun yanında akşam 20.00 civarı bazen atıştırmalık tüketiyorum ve 1 büyük bardak yağlı süt . Bu hafta 25 gr civarında badem tüketmeye başlayacağım.
Kalori olarak 900-1000 civarı yapıyor ( bademler de eklendiğinde ) . Haftada 3 gün ( pazar-salı-perşembe ve perşembe vg ye ek basket ) antreman yapıyorum . Eksik ya da fazlalıklar nelerdir acaba . Şimiden Teşekkürler .

Beslenmedeki protein değeri çok az .
Üçüncü öğüne 100 150 gr haşlanmış tavuk göğsü eklesem bunun yanında antremandan sonra 1 adet muz ( izlediğim vloglar v.s. adamlar tüketin diyordu ) ve bir sorum daha olacak ekmek olarak hangisini kullanayım bir de antreman olmayan günlerde bu programı mı uygalayayım yoksa başka mı yapmam gerek .

Beslenme konusunda endişe etmekte haklısın. Beslenmende ciddi yanlışlar var. Büyüme-gelişme dönemindesin ve 900-1000 kalori alarak büyüme ve gelişmeni engelliyorsun. Kaloriyi artırmalısın(minimum 1800-2000), ana öğünlerini değiştirmelisin. Ana öğünlerin(kahvaltı-öğle-akşam) çok yetersiz. Umarım değişiklik yapar böyle devam etmezsin

Back
Yukarı