Beslenme düzenim konusunda görüşleriniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BigC
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

BigC

Üye
Merhaba, yaşım 32 boyum 174cm kilo 97. Yağ ölçümü yaptırmadım ama kas kütlem fazla. Daha önce spor geçmişim var. Bir süredir diyet ve spor yapıyorum fakat çok az kilo verdim. 4 ayda 4 kilo kadar. Günlük 2000 kalori civarı almaya çalışıyorum ve protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum. Ama çok zor kilo veriyorum. Nerede yanlış yaptığımı bana söylerseniz sevinirim.

Şuan çalışmıyorum evde haraketsizim.
Günlük 1 saat yoğun süperset ağırlık antrenmanı yapıyorum. Haftada en az 5 gün bazen 6 gün.
Haftada 2-3 gün 1 saatten fazla yürüyüş yapıyorum ortalama hız saatte 5-6km

Sabah kahvaltı
100gr yulaf ezmesi
1 bardak süt
Yarım kaşık bal

2 saat sonra
Yarım kaşık zeytinyağı ile 2 tam yumurta
1 tam domates
100 gr lor

Öğle
100 gr haşlanmış tavuk göğsü
100 gr pişmiş olarak bulgur

Ara öğün
1 bardak yeşil çay

Akşam
100 gr dana eti
1er adet Soğan biber domates ile sote yapıyorum
300gr yoğurt

Spor öncesi kahve
1 saat süperset ağırlık antrenmanı

Spor sonrası 1 adet meyve, portakal
Günlük 150-200gr karb, 100-120 pro, 50-60gr yağ ortalama 1800-2000 kalori alıyorum.
Önerilerinizi bekliyorumb[DOUBLEPOST=1519211739][/DOUBLEPOST]İntenetten yaptığım araştırmaya göre harakketsiz şekilde günlük kalori ihtiyacım 2000-2400 kalori. Ben öğlen yürüyüş akşam spor yapıyorum. Ve az kalori alıyorum. 4 ayda iğne iplik gibi olmam gerekir. Ama neden kilo veremiyorum nedenini anlamadım.

Son düzenleme:
Vücudun kilo prensibi basittir ve bunu biliyorsunuz.Eğer diyetinizin hesaplamaları doğru ise ve sadıksanız o zaman diğer değişkeninizde problem var demektir.Yani almanız gereken kalori miktarınız.Bu ölçümü detaylı olarak isterseniz devlet hastahanelerinde bile yapabiliyorsunuz(tam emin değilim,bazen görüyorum ama diyet planlama odası gibi bir şey var :) ).Eğer imkanınız yoksa ilk hafta kalorinizi protein miktarınızı düşürmeden 100 azaltın o hafta sonuç almazsanız diğer hafta yine azaltın ancak bazal metabolizmanıza dikkat edin.Metabolizmanız yavaş çalışıyor olabilir bunun içinde bol miktarda su için ve lifli gıdalar tüketin.

Back
Yukarı