Bent over row mu T-bar row mu?

Selam herkese ben diet dönemindeyim full body olarak çalışıyorum her iki hareketide yapıyorum fakat orta sırt kısmımı daha cok geliştirmek istiyorum hangi hareket daha faydalı olur. Burda merak eden arkadaslarada umarım yardımcı oluruz

kardeşim.kaslar ayrı çalışmazlar.barb row daha iyidir.şu var sen hangisini seviyorsan onu yap benim favorim bar row.

Tudor O. Bompa, ve Lorenzo J. Cornacchia tarafından yapılan bir çalışmaya göre, en efektifi Bent Over...En çok kas grubunu uyaran Bent Over Rows.
T-bar ise 3.sırada...
Latissimus dorsi (back)
Bent-over Bb rows ---------------------------93%
One-arm Db rows -----------------------------91
T-bar rows ----------------------------------89
Lat pulldowns to the front ------------------86
Seated pulley rows --------------------------83

https://www.myfit.ca/archives/viewanarticle.asp?table=fitness&ID=28&subject=Best+Workout+Exercises

Son düzenleme:
Benim yapmaktan en çok keyif aldığım hatta en çok verim aldığım yatay çekiş egzersizi T-Bar Row'du. BB'de ki gibi stabiliteye ekstradan güç harcamadığından yapılışı da daha kolay bu yüzden sırtını daha rahat sıkıştırabiliyorsun. Ama her salonda sabitleme ve tutucu aparatı bulunmuyor.

Bende bir soru sorayım. T-bar yapacak alet ve yer yok salonda. Genelde barbel row yaparım ama bunun alternatifi olarak cable row olur mu ?

Ikisi aslında benzer hareket sadece grip ile vücudun posturu ile alakalı fark oluşuyor. Vücut diklestikce ve tutuş darlasip grip overhand dan, hammer ve umderhand a dönüştükce latlari daha iyi uyarıyor. Vücut paralele gelip tutuş genisleyip overhand olunca üst sırt egzersizi haline geliyor. Bana göre zaten lat puldown, barfiks, hammer grip seated row gibi kanat baskın egzersizler cok fazla yapıldığı için üst sırta önem vermek önemli. Genel postur icin de önemli. Bu sebeble wide overhand grip barbell row bence

Ikisi aslında benzer hareket sadece grip ile vücudun posturu ile alakalı fark oluşuyor. Vücut diklestikce ve tutuş darlasip grip overhand dan, hammer ve umderhand a dönüştükce latlari daha iyi uyarıyor. Vücut paralele gelip tutuş genisleyip overhand olunca üst sırt egzersizi haline geliyor. Bana göre zaten lat puldown, barfiks, hammer grip seated row gibi kanat baskın egzersizler cok fazla yapıldığı için üst sırta önem vermek önemli. Genel postur icin de önemli. Bu sebeble wide overhand grip barbell row bence
Bu anlamda genis tutus barbell row hem postür hemde hacimli bir sırt için ideal demek düşüyor galiba

Back
Yukarı