Benim durumumdaki birisi ne yapması lazım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

rund3v1l

Üye
Ben üniversiteyi yeni kazanan bir gencim
yaşım:19
kilo:98 boy : 1.83

üniversite dolayısıyla spor salonuna yaklaşık 5 yada 6 ay yazılamam. bu zaman içinde boş durmak istemiyorum bi yerden başlamak istiyorum.spor olarak koşumu yoksa tempolu yürüyüş mü ? yoksa hangi spor ile uğraşmam gerek.

diyet olarak nasıl bir program izlemeliyim.
sadece salata ve baklagil yiyerek kilo vermeyimi
yoksa protein takviyeli beslenmeliyim ?(beslenme konusunda pek bilgim yok)
forumda birçok konu var ancak hangisini uygulayacam bilemedim o yüzden buraya yazma ihtiyacı duydum.

evde ne tür hareketler yapmalıyım boş zamanlarda(spor aleti malesef yok maddi durumumuz biraz sıkışık)

bide aklıma takılan bir soru daha var sizce l-cartine gibi takviyeler almalımıyım ?
 
Değerli üyemiz ;
Size önerimiz öncelikle forumda bir müddet zaman geçirmeniz, mevcut başlıkları okumanız ve hangi kas grubu için hangi hareketlerin yapılabileceğini gösteren egzersizler bölümünü incelemeniz.

Daha sonra yeni başlamış iseniz forumda 3.aya kadar program kalıpları mevcut onları inceleyebilirsiniz.
Eğer daha ileri aşamada iseniz diğer üyelerin programlarının yorumlanması için açtıkları başlıkları inceleyiniz.

Hala tereddütleriniz varsa mevcut programınızı ve diğer özelliklerinizi yazacağınız bir başlık açınız ve üyelerimizin yorumlarını almaya çalışınız.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Bodyforumtr Ekibi
 
Değerli üyemiz ;
Forumda, ezbere yani sıfırdan diet listesi istemek doğru olmadığı gibi kurallara da aykırıdır.

Size önerimiz öncelikle forumda bir müddet zaman geçirmeniz, makaleleri ve üyelerin beslenme başlıklarını okumanızdır. Besinlerin 100gr içeriklerini inceleyip ne kadar protein-yağ-karbonhidrat-vitamin-mineral-sıvı almanız gerektiğini ilgili başlıklardan öğrenip kendi vücut tipiniz, hedefiniz, yaşam tarzınız ve ekonomik durumunuza uygun beslenme programı çıkarınız.
Hala tereddütleriniz varsa, forumda kurallara uygun başlık açarak üyelerin yorumlarına başvurabilirsiniz.

ilginizi çekebilecek başlıklar :
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/s...76&postcount=2
Yeni başlayanlar için beslenme tekniği - BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
Beslenme - BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
Yeni Başlayanlar Bölümü - BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu

Lütfen 1.dakikanızı ayrırak forum kurallarını okuyunuz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Bodyforumtr Ekibi
 
Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

Forumda ilgili bölümler okunmadan konu açılmıştır.Aşağıdaki bölümlerdeki sabit başlıkları okumanızı rica ederiz.


Link : Beslenme - BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
Yeni Başlayanlar Bölümü - BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
Antrenman:Bodybuilding & Fitness - BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
Yağ Yakıcılar ve Yağ Yakımı - BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi
_________________
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı