bench presste zorluk

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bigDOGs
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bench press çalısmakta cok zorlanıyorum 30 kg fazla kaldıramıyorum ! 1,87 90 kg. ve kasarken sol kolum zor kalkıyor . ben sorunun dirseklerde diye düşünüyorum sizce problem nerede ...

Sorun kollarda olabilir.Çok zorlık çekiyorsan 1hafta 20 25kg aralığında çalış harekete alış zaten zamanlar artar.

Bir de bu yeni başlayanlarda görülen bar düşer korkusu var. İster istemez beyin kitliyo daha ağıra giremiolar. Eşli çalış eminim arttıracaksın.

Sol kolunda ya da omuzunda problem olabilir ama uzmanı değilim ben. Dumbell ile press dene bir de. Bak bakalım sağ sol farkı nasıl..

agrı dirseklerdeyse hareketi yanlış yapıp eklem yerlerine zarar vermiş olabilirsin.
agırlıgı kontrol etkemte zorluk çekiyorsan makinede de çalışabilirsin.

Arkadaşlar bende daha 10 gün oldu salona gideli.1 kere bench press denedim 10 kg kaldırdım(4*9).Bir de adamlar diyor ben 80-90 basıyorum.80 basıyorum diyen biri sola 40 sağa 40 mı takıyor.Yani çubuğun ağırlığınıda hesaba katıyor muyuz?

ekelemyerlerıme zarar vermısolabılırim yükun dirseklere binmesi engelemem için ne yapmalıyım !
dumble press'te denedım ama calıstıgımı gögus bolgemde hissetmedım

Öyle olur çünkü göğüs bölgesindeki kaslar en kenardan gelişmeye başlar eğer fazla kas yoksa göremezsin ama zamanla artar ve görürsün.

Tecrübeyle sabittir.

Back
Yukarı