Bench presste tek göğüsüm çalışmıyor

Selamlar. Sorunum başlıkta okuduğunuz gibi. Bench press yaparken sağ göğüsümün sol göğüsümden çok daha az kasıldığını hissediyorum. Zaten aynaya baktığımda da bir dengesizlik söz konusu anlayamadığım bir şekilde sağ göğüsüme yük bindiremiyorum yırtıldığı hissini veremiyor bana. Aynı sorun bazen bicepslerimde de oluyor. Çalışırken sol bicepsimin daha çok yorulduğunu ve geliştiğini hissediyorum. Zaten damarlanmadan ve aynada bakınca çok net belli oluyor. Sol kolumda görünen damarlar arttıkça artıyor fakat sağ kolumda tık yok. Sizce sorun nedir?

Göğsü bilemiycem ama bicepsi açıklayabilirim. Kendimden örnek vericem. Mesala ben hammer curl de sağ kolla 10 kg kaldırıyorum ama sol da en fazla 8 kg kaldırabildiğim için ikisini de mecburen 8 de çalışıyorum ve sağda ağrı ortaysa solda ağrı çok oluyor..

1-Sol göğüsün daha az gelişmiştir(bence sebebi budur zaten sende aynaya bakınca bir dengesizlik görüyormuşsun) Aynen çalışmaya devam et göğüsler zamanla eşitlenecektir.
2-Barı yanlış tutuyor olablirsin barı sol tarafa doğru eğik tutuyorsan sol göğüse daha çok yük geliyor olabilir.

dumbbell bench pressi deneyebilirsin. biceps içinde aynı şekilde barbell curl yerine bir süre dumbbell curl yapabilirsin. çalışırken zayıf koluna yoğunlaş. bir süre sonra aradaki fark kapanacaktır.

dumbbell bench pressi deneyebilirsin. biceps içinde aynı şekilde barbell curl yerine bir süre dumbbell curl yapabilirsin. çalışırken zayıf koluna yoğunlaş. bir süre sonra aradaki fark kapanacaktır.

Zayıf kola yağunlaşmak mı ? Bu sakıncalı bi harekettir iki tarafta aynı şekilde çalıştırılmalıdır,zaten güçsüz olan daha fazla gelişip farkı kapatacaktır.

Zayıf kola yağunlaşmak mı ? Bu sakıncalı bi harekettir iki tarafta aynı şekilde çalıştırılmalıdır,zaten güçsüz olan daha fazla gelişip farkı kapatacaktır.

ağırlığı her iki kola eşit şekilde dağıtabilmesi için zayıf kola konsantre olması gerekir. güçlü kol baskındır ve ağırlığın büyük bir bölümünü üstlenir. bunun önüne geçebilmek için yapılabilecek şeylerden birisi dumbbell kullanmaktır.

Göğsü bilemiycem ama bicepsi açıklayabilirim. Kendimden örnek vericem. Mesala ben hammer curl de sağ kolla 10 kg kaldırıyorum ama sol da en fazla 8 kg kaldırabildiğim için ikisini de mecburen 8 de çalışıyorum ve sağda ağrı ortaysa solda ağrı çok oluyor..

Sağ bicepsimin daha güçlü olduğunu düşünüyorum ve öyle hissediyorum ama sol kolum daha kesik daha damarlı daha geniş.. Anlayamadım gitti yahu..

1-Sol göğüsün daha az gelişmiştir(bence sebebi budur zaten sende aynaya bakınca bir dengesizlik görüyormuşsun) Aynen çalışmaya devam et göğüsler zamanla eşitlenecektir.
2-Barı yanlış tutuyor olablirsin barı sol tarafa doğru eğik tutuyorsan sol göğüse daha çok yük geliyor olabilir.

Sol göğüsüm daha geniş duruyor sailor. Ve benchi kaldırırken sanki sadece sol göğüsümle kaldırıyor gibi oluyorum. Barı eşit tutuyorum.

Barla çalıştığım hareketlerin üstüne dambılla kesin çalışıyorum zaten. Ama o zevk veren ağrıyı pek alamıyorum..

Sağ bicepsimin daha güçlü olduğunu düşünüyorum ve öyle hissediyorum ama sol kolum daha kesik daha damarlı daha geniş.. Anlayamadım gitti yahu..

aynı durum bendede var ama nedenini bilmiyorum :)

Bende de aynısı oluyor.Sağ kolla sol koldan tek seferde yada uzun süreli çalışmalarda ağırlıkları daha rahat kaldırabiliyorum ancak sol kolum daha damarlı,daha sert duruyor.:oBunun nedenini bilen arkadaşlar bize açıklayabilirmi? :)

selamlar;
bütün bu yazılan tavsiyelere ek olarak, bir MR çektirmenizi ve olası sinir sıkışıklığınızı kontrol ettirmenizi öneririm
keza benim aklıma, uzman işine karışmak gibi olmasın fakat, diskler arasında fıtıkdan kaynaklanan nedenle sıkışan sinirin kasa gelişim yönünde ters etki yapıyor olabileceği ya da gelişimi durdurabileceği geliyor

benimde sağ göğsüm sol göğsümden büyük,internette bi yerde okumuştum aslında normal bi durummuş ama sağ kolum sol kolumdan çok çok daha güçlü ama dumbbell ile çalışırken sol kolla daha fazla tekrar yapıyorum,nasıl iş anlamadım.

Benim sol önkolumda damarlar şişkin ve belirgin duruyor. Ama sağ kolumdakiler tersine içe gömülü sanki. Damarlı olunca daha güçlü gibi gözüküyo sağ kolumunda sol gibi olması için napmalıyım kan basıncıyla ya da sinirlerle ilgili bi sorun mu acaba? Bi arkadaş belirtmiş benim de sol göğüsüm sağdan çok az daha hacimli.

bu tarz orantısızlık herkesin sorunu. sadece hacmi az olan tarafı bi gelişe sağlamaz. Bunu düzeltmek için en mantıklı şey hissetmektir.Yani diyelim ki bench press yapıyorsun hacmi az olan tarafını düşünerek sanki sadece orayı yapıyormus gibi düşünerek ve hissederk yapmalısın bu olay barbell curl ve diğer hareketler için de geçerli...

Herkesin bünyesi vücüt yapısı bir degildir bir eldeki parmaklar bir ele oranla daha farklıdır bunu dikkatlı bakarak anlarsınız herkeste bu böyledir doktorum demişti tek düze çıkmamış kimse bu yüzden orantısızlık olması çok normal biceps lerde normal sol kol güçsüz oldugundan sol kol ne kadar kaldırabiliyorsa sagada aynı çalışarak dengelemek en iyisi :)

bir aralar bendede vardı ama kendiliğinden kayboldu gitti. burada en onemli olan zamana bırakmak. zayıf bolgeyi extra calıstırarak overtraininge davetiye cıkarmamak lazım. zamanla kapanacaktır bu fark.

Back
Yukarı