bench pressde bele kavis verilmeli mi

bele kavis verilip omuzları geriye çekip göğüsleri öne iterek yaptığımızda hem omuz sakatlanmasi yasamiyormusuz hemde göğüs kaslarını tam etkin bir şekilde kullaniyormusuz fakat belimizi buktugumuz için omurgaya yük biner gibi geliyor bana ağırsaglam diye bir kanal var orda omurgaya yük binmedigini söylüyor sizce bench press bu şekilde mi yapılmalı

Omuzları geri atıp sabitlemek faydalı bu kesin. Hareket kabiliyeti azaldığı için yükü omuzlardan alıyor. Birde bu sırada göğüs dışarı çıktığı için kasların daha fazla aktifleştiği söyleniyor.

Ark meselesi geometrik bir durum. Omzu geriye aldığında istemsiz bir şekilde göğüs kalkıyor ve hareket mesafesi kısalıyor. Buda daha yüksek ağırlıkları kaldırmayı kolaylaştırıyor.
Omurgaya yük bindirmesi fizik kuralları ve hareket mekaniği gereği çok mümkün gözükmüyor gibi. Ark yapacam diye sınırlarının ötesinde bir gerilmeye sebep olursan buda tamamen kişisel hata olur.

Yapılması şart mı dersen powerlifting konusunda yarışmacı olma amacın yoksa ark olmazsa olmaz değil. Omuz hareket kabiliyeti çok yüksek olduğu için genel olarak sakatlığa en müsait eklem. O yüzden geri atarak sabitlemek şart denebilir.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bunu bende merak ediyorum. Kime sorsam fizik kuralları gereği doğrusu bu diyorlar. Fakat fizik kurallarını detaylı biçimde açıklayanını gormedim henuz :)

Bende birkaç kez denedim fakat nedense hep sakatlanmaya çok musait bir hareket gibi geldi bana. Nedenini bilmiyorum sadece iç sezi..

Bu arada o kadar çeşitli hareket kombinasyonları varki, hergun birileri ortaya bir şeyler çıkarıyor. bazen diyorum keşke golden era dedikleri donemine denk gelseymişim, oldschool tarzı klasik ve sade bi şekilde kafa karışıklığı olmadan temiz temiz sporu yapsaymışım ;)

Yutup aleminde sözü dinlenebilecek nadir vatandaşlardan olan Jeff abimiz güzel bir açıklama yapmış.

Burada da Alan emmi mevzuyu cin ali ile açıklamış.

Bunları özellikle attım çünkü neden yapılması gerektiğini sadece "yapın birşey olmaz bidibidi" şeklinde değil sebepleri ile açıklayarak ve hatta bilale anlatır gibi çizerek göstermişler.
Karşıt görüş elbet vardır. Bu şekilde anlatan biri varsa sizde paylaşın ki farklı bakış açılarını görelim :)

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Edit: Genede mutlaka yapılmalı yoksa benchiniz kabul olmaz diyemem. Ama bu şekilde de bakın, kendiniz yorumlayın.

Back
Yukarı