En iyisi degil demedim zaten ama mesela gogus calisirken omuzu ve tricepsi baya devreden cikarak press makinalari var piyasada,bunlar öcu degil aksine direk istediginiz bolgeye vurmasi icin kullanilmasi gereken cihazlar
doğru yapılınca sakatlık ihtimali çok düşükSakatlik acisindan gayet kotu birsey,ben compund yapmayin demiyorum zaten,bende yapiyorum,sadece compund sadece machine olmaz diyorum,degisiklik iyidir
Çok eleştirildi bu ama yorumlarıma bakarsanız hepsi böyleDogru yanlis ile alakasi yok bahsettigim sakatligin,diger bolgelere binen asiri yukle alakali,neyse konu uzamasin noktalama yerine gulucuk kullanman hos degil ayrica,ciddimisin dalga mi geciyosun belli degil
Sakatlık demişken dün sırt antrenmanım vardı ilk hareketim deadlift ti 20kg ile başlayıp 140a kadar çıktım 40kg da bile belimde böyle bir acı vardı çok korktum ama 140kg x5 kendi rekorumu çıkardım. Bilmiyorum yani deadliftten biraz korktumÇok eleştirildi bu ama yorumlarıma bakarsanız hepsi böylealışkanlık olmuş ciddiyetle alakası yok. Ayrıca bench press squat deadlift vb hareketler yapıp sakatlanmayan çok kişi var. Yanı doğru yapılınca ( doğru formda ve doğru ağırlıkla) sorun olmaz. Ve dalga geçiyo olsam bu kadar uzatmam böyle birşey için.[DOUBLEPOST=1459593996][/DOUBLEPOST]Ayrıca tanidigim bench de 150-200 görmüş kişilerde sorun olmuyorsa kimisi ise 50 kg da bileğini omzunu sakatlayabiliyorsa suçu harekete atmak yerine yapanın hatasını kabul etmek daha mantıklı olur.
reis valla bende çok usta değilim ama araştırıyorum elimden geldiğinceSakatlık demişken dün sırt antrenmanım vardı ilk hareketim deadlift ti 20kg ile başlayıp 140a kadar çıktım 40kg da bile belimde böyle bir acı vardı çok korktum ama 140kg x5 kendi rekorumu çıkardım. Bilmiyorum yani deadliftten biraz korktum
Olabilir video çekmek mantıklıreis valla bende çok usta değilim ama araştırıyorum elimden geldiğinceDeadlift diğer hareketlere göre daha zor (form olarak) ve dikkat edilmezse sakatlıklara yol açabilcek bir haraket. Tabi doğru şekilde yapılınca çok zararı olacağını sanmıyorum. tabi deadliftte belde ağrı felan daha çok form bozukluğundan kaynaklı diye biliyorum. veya postürden kaynaklı sorunlarda olabilir. Tabi bir videoya alıp atarsanız yorumlicak reisler var
(bkz Pink Zeppelin
)
Bi bench videosu bekliyorum sendenOlabilir video çekmek mantıklı
İnşallah ya gittigim salonda hiç tanıdıgım yok . çekecek birini bulursam ataıcamBi bench videosu bekliyorum senden![]()
Nasıl bir takılma ? yani kaç kiloda takıldın ? sen basabildiğin kadar bas belli bir zaman sonra artar 10.ayımda benchte 80 kg de takılmıştım sadece protein tozu amino asit ve l carnitine kullanıyordum 1.5 yıl olduğundada 100 kg de takıldım yine aynı şeyleri kullanıyordum 2.yılımda 110 kg de takıldım sonra kreatin ve nox ile çözdüm bu takılmaları sana tavsiyem 3 ürün olacak onlarBenim bench press hikayem kötü hiç artıramadım salonda çalışırken 30 kg dumbell curl ve 70 kg barla shrug yaptım leg extensionda sqautda 100 kg yaptım benchde kalddım takılı
Nasıl bir takılma ? yani kaç kiloda takıldın ? sen basabildiğin kadar bas belli bir zaman sonra artar 10.ayımda benchte 80 kg de takılmıştım sadece protein tozu amino asit ve l carnitine kullanıyordum 1.5 yıl olduğundada 100 kg de takıldım yine aynı şeyleri kullanıyordum 2.yılımda 110 kg de takıldım sonra kreatin ve nox ile çözdüm bu takılmaları sana tavsiyem 3 ürün olacak onlar
universal animal stak, grenade 50 calibre , hardline creatine creapure idmandan 45 dk önce bu üçünden al takılmaları çözersin
Creatin olarak hardline i onermenizin ozel bir nedeni varmi ?Nasıl bir takılma ? yani kaç kiloda takıldın ? sen basabildiğin kadar bas belli bir zaman sonra artar 10.ayımda benchte 80 kg de takılmıştım sadece protein tozu amino asit ve l carnitine kullanıyordum 1.5 yıl olduğundada 100 kg de takıldım yine aynı şeyleri kullanıyordum 2.yılımda 110 kg de takıldım sonra kreatin ve nox ile çözdüm bu takılmaları sana tavsiyem 3 ürün olacak onlar
universal animal stak, grenade 50 calibre , hardline creatine creapure idmandan 45 dk önce bu üçünden al takılmaları çözersin
mikromize creapure olmasından dolayı önerdim özel sebebi buCreatin olarak hardline i onermenizin ozel bir nedeni varmi ?
Anladım bide bcaa hakkında ne düşünüyorsunuzmikromize creapure olmasından dolayı önerdim özel sebebi bu
bcaa antrenman öncesinde alınabilir bcaa aldığınızda gerçekten daha hızlı toparlanıyorsunuz yanında amino asitte tavsiye ederim antrenman öncesiAnladım bide bcaa hakkında ne düşünüyorsunuz
Anladim valla bende whey bcaa ve creatin icin parayi biriktirmistim. daha yasim 16 ailemede karsi cikamiyorum. Tutturdular zararlida yok soylede boylede diye. Insanlarin beynini o kadar yikiyorlarki. Ben ne kadar dogrusunu bilsemde iste anlatamadim babama falan o yuzden supplement isi yatti gibi.bcaa antrenman öncesinde alınabilir bcaa aldığınızda gerçekten daha hızlı toparlanıyorsunuz yanında amino asitte tavsiye ederim antrenman öncesi
antrenman öncesi protein tozuna gerek yok bence antrenman sonrası 1 ölçek whey yarım ölçekte kazein tavsiye ediyorum