bench mi incline mı

tryaki

Üye
arkadaşlar yaklasık 3 aydır spor yapıyorum ve gogus programımda bench 1 numaralı hareketti,gecenlerde hocamla aramzda gecen konusmada ıncline da benchin verdigi yorgunluk sebebıyle fazla agır gıremedıgımı soyledım oda ust gogsun zayıfsa ılk once ınclıne dan basla ozaman dedı.. sizce bu dogrumudur?? cunku baktıgım programların nerdeyse %90 ı bench ten baslıyor.. tesekkurler

Evet hocan doğru söylemiş eksik olduğun bölgeden başlamalısın üst göğüs ihtiyacn varsa incline ile başla

önce zayıftan başlanır hocanız haklı. bizimde salonda %99 incline den baslıyor ınclıne yoksa programında bench den başklıyor

"incline pres "te sehpa açısını 45 derecnin üstünde tutmanız halinde etki daha "omuz "bölgesine vuracaktır...

30 -35 derece en optimum denir ...tabi ki "üst göğüs "açısından...)

43 derecenn ideal oldugu yazıyordu menshealthde?
---------------------

10-20 -30 sene öncesine bakılınca illaki farklı şeyler yazdıkları görülür...

hadi 30-35-45 i anlarız da , 3 dereceyi nasıl hesaplamışlar?!...43 derece ?!..)

hele hele "men's health "bu çalışmayı ,deneyi nerde , nasıl yapmış,hangi süre byunca ,kimlerle yapmoış ?!...hangi ekipmanı, hangi uzmanları ,hangi yerleri varmılş?!...

bu "weider "ler zaten ,adamı öldürürler bu konuda ...((

duyanlar ,işitenler "vg-şampiyonlarının " bunların çalışmaları , programları ,ürünleri, araştırmaları sayesinde olduğunu sanır?!...(

oysa ,alakası dahi yoktur !!!...

not : "sn onbir "sözüm sizle ilgili dğil, yanlış anlaşıolmasın ...)

Benim programımda uzun zaman bench press de incline bench press de mevcuttu ancak hocam programımı değiştirdi ve daha göğüslerimin gelişmediğini, göğüsüm geliştikten sonra üst göğüsümü çalıştırmam gerektiğini söyledi. 1-2 haftadır söylediği gibi yapıyorum ve göğüslerimi daha şişkin olarak görebiliyorum. Bence 3 aylık bir sporcunun incline bench yapması çok mantıklı değil bunu yaşayarak gördüm. Tabii ki göğüsleriniz zaten iyi durumdaysa inline bench press de yapın karar ve yorum size kalmış. Ama belirtildiği gibi zayıf bölgeden başlamak elbette daha mantıklı ve doğru...

---------------------

10-20 -30 sene öncesine bakılınca illaki farklı şeyler yazdıkları görülür...

hadi 30-35-45 i anlarız da , 3 dereceyi nasıl hesaplamışlar?!...43 derece ?!..)

hele hele "men's health "bu çalışmayı ,deneyi nerde , nasıl yapmış,hangi süre byunca ,kimlerle yapmoış ?!...hangi ekipmanı, hangi uzmanları ,hangi yerleri varmılş?!...

bu "weider "ler zaten ,adamı öldürürler bu konuda ...((

duyanlar ,işitenler "vg-şampiyonlarının " bunların çalışmaları , programları ,ürünleri, araştırmaları sayesinde olduğunu sanır?!...(

oysa ,alakası dahi yoktur !!!...

not : "sn onbir "sözüm sizle ilgili dğil, yanlış anlaşıolmasın ...)

ercangürgöze yanlış anlamam rahat davranın bence haklısınızda :) ben sadece yazanı merak ettim bende 2 antrenman bench ile 2 antrenman incline ile baslıyorum incline da 1 antrenman 30 1 antrenman 45 derece ile calısıyorum biraz doldurmam gerek bu süre icinde..

dediklerinizde sonuna kadar haklısınız:)

Back
Yukarı