Ben çok zayıfım hiçbir şekilde kilo alamıyorum diyen arkadaşlar konu altında buluşuyoruz

gurcelik

Üye
Ektomorf olmak ayrıdır, vücudun ihtiyacı olan kaloriyi alamamak ayrıdır arkadaşlar.
Bunun özeti şudur, bazı arkadaşlar 180 boyuda 70 kilo olup kendine ektomorf diyebilmekte, bu arkadaşların maalesef çoğu spor ve beslenme ile ilgili terimlerin birçoğunda bir haberler..

Kısaca bu arkadaşlar vücut geliştirme sporuna başlayarak çok rahat kilo alabilirler, extra "ben kilo alamıyorum" veryansınları hiç samimi gelmemekte.

Peki ben kimlere yardımcı olmak istiyorum, boy ve kilo orantısı arasında uçurum olan arkadaşlarıma, teknik olarak söylemek gerekirse kütle indeksi çok düşük olan kardeşlerimize.

Örnek vermek gerekirse 183 boy 50 kilo olan insanlar var çevremde,

Siz eğer spora gidersiniz çoğunuz başarısız olursunuz,

Neden mi?
Şöyle örnek vermek gerekir, açın bakın bakalım youtube da, bu forumda yada herhangi bir iletişim platformunda ; kaç tane rol model alabileceğiniz bireyler bulacaksınız?

Çok az açıkcası, bu durumun böyle olmasının sebebi istikrar ve disiplinli olabilmek Türkiye şartlarında imkansız.

Hala bazı bilmiş sporcu dostlarımız, spora gidin +500 kalori ekleyin gibi tavsiyeler veriyor ama şunu unutuyorlarki ; spor da başarı motivasyon dan gelir,

Safkan ektomorf olan kardeşimiz ayda 1 kilo kas alarak ne mutlu olabilir ne de motive olup sporuna devam edebilir, önce bunu anlayacaksınız.

Velhasıl konuya gelecek olursak kilosu çok düşük olanlar en az 10-15 kilo alıp öyle spora başlamalı, kimse merak etmesin ne göbeğiniz çıkar ne de spor da başarısız olursunuz. Bu olay tamamen piyasada ki endomorf ve mezamorf ların tamamen ektomorfları nasıl saf dışı bırakırız bunun algısıdır, nitekim benim dediğim yönde bir planlama yapılırsa 5 ay içinde hepsinden daha estetik bir vücuda sahip olabilirsiniz, ektomorflar bu yüzden bu kadar kıskanılıyor ve inanın bunu bilen diğer sporcular bu yüzden onları aşağılarcasına ahlaksız ve etik dışı sözler sarfediyor.

Kilo alımı da şöyle olacak arkadaşlar en hızlı şekilde kilo almanızı istiyorum ben sizin bu yüzden birlikte shake yapıcaz smoothie de diyebiliriz.

Yarım litre süt
5 yumurta
Muz
100 gram yulaf
2 kaşık zeytinyağı
2 kasık bal

Günde 2 kez bu karışımı yapın için, sabahları ve gece yatmadan 1 saat önce, günde 2500 kalori bu karışımdan alacaksınız, 3 öğün abartmadan da yemek yiyin, 1 ay sonra 10 kilo alırsınız, sonra bana dua edersiniz.

Yumurta çiğ olarak tüketildiğinde protein ve kaliteli vitaminin sindirilmeden dışarı atılmasına neden olur. Yumurtadan sağlanan vitamin ve proteinlerin eksikliğine neden olmaktadır.

Sent from my iPhone 5C using Tapatalk

Yumurta çiğ olarak tüketildiğinde protein ve kaliteli vitaminin sindirilmeden dışarı atılmasına neden olur. Yumurtadan sağlanan vitamin ve proteinlerin eksikliğine neden olmaktadır.

Sent from my iPhone 5C using Tapatalk
Açıkcası görüşünüze katılamıyorum, bana salmonella olma riski var deseniz, katılabilirim, lakin yumurtanın yada herhangi bir besinin saf halinde besin değerleri top halindedir, tüketim ve sindirimi de vücut zamanla adaptasyon gösterecektir[DOUBLEPOST=1489411236][/DOUBLEPOST]
yulaf unu kullansak olur mu ? sütün içinde çözülmesi açısından.

Blenderın varsa gerek yok açıkcası, eğer yoksa yulaf unu daha rahat çözünebilir[DOUBLEPOST=1489411360][/DOUBLEPOST]Yani üşenilmezse 5 yumurta haşlanır öyle atılır blender a, tat yada içerik değişmez zaten

Açıkcası görüşünüze katılamıyorum, bana salmonella olma riski var deseniz, katılabilirim, lakin yumurtanın yada herhangi bir besinin saf halinde besin değerleri top halindedir, tüketim ve sindirimi de vücut zamanla adaptasyon gösterecektir[DOUBLEPOST=1489411236][/DOUBLEPOST]

Blenderın varsa gerek yok açıkcası, eğer yoksa yulaf unu daha rahat çözünebilir[DOUBLEPOST=1489411360][/DOUBLEPOST]Yani üşenilmezse 5 yumurta haşlanır öyle atılır blender a, tat yada içerik değişmez zaten
1998 yılında yumurtanın sindirilebilirliği ile ilgili "The Journal of Nutrition" da yayınlanan bir çalışmaya göre pişmiş yumurtada yumurta proteinlerinin %90 dan fazlası kullanılmak için emilirken, çiğ yumurtada bu oran %45-50 oranındadır. Yani proteinin biyoyararlılığı çiğ yumurtada pişmiş yumurtanın yarısıdır. Shake tarifi için emeğine sağlık ancak salmonella riskinden ve diğer sebeplerden ötürü çiğ yumurta shake e katılmamalı diye düşünüyorum.[DOUBLEPOST=1489425782][/DOUBLEPOST]Konu ile ilgili haberlere;
http://www.livestrong.com/article/466788-can-humans-digest-raw-eggs/

Çalışmaya;
http://m.jn.nutrition.org/content/128/10/1716.full.pdf
Buradan ulaşabilirsiniz..

Son düzenleme:
Çevremde senin gibi düşünen bir dostum vardı boyu 1.81 kilosu ise 53 spora başlamasını önerdim ama önce kilo alıp başliyicam dedi 2 ay sonra vücudunda hiçbir değişiklik yok 5 kg almış ama tabi hepsi yağ ince kolları ve çelimsiz vücudunda kocaman bir göbeği vardı gerçekten iyi bir görüntü değil şuan 58 kilo olmasına rağmen spor salonunda kilo vermekle meşgul .yani anlıyacağımız şu ki ektomorf yapılıysanız bunu düzeltmenin yada hacimlemenin hiçbir yolu yok çünkü vücud tipinizi değiştiremezsiniz lakin vücudunuza kas kütlesi ekliyerek tahta göğüsünüzü ve çelimsiz omuzlarınızı kabalaştırabilirsiniz ama bir mezomorf kadar hacimde alamazsınız vücud tipinizi değiştiremediğinizden kabullenmeniz gerekir ne çok yemek yemek ne çok çalışmak sizi o hayalinizdeki hale dönüştüremiyicek

hiç bukadar gülmemiştim
arkadaş senin kafanmı güzel. forumdaa o kadar ektomorf arkadşlarımız var çok güzelde vücut yapmışlar. kilo alması zor evet ama senin yazdıkların baya gülünc

Çevremde senin gibi düşünen bir dostum vardı boyu 1.81 kilosu ise 53 spora başlamasını önerdim ama önce kilo alıp başliyicam dedi 2 ay sonra vücudunda hiçbir değişiklik yok 5 kg almış ama tabi hepsi yağ ince kolları ve çelimsiz vücudunda kocaman bir göbeği vardı gerçekten iyi bir görüntü değil şuan 58 kilo olmasına rağmen spor salonunda kilo vermekle meşgul .yani anlıyacağımız şu ki ektomorf yapılıysanız bunu düzeltmenin yada hacimlemenin hiçbir yolu yok çünkü vücud tipinizi değiştiremezsiniz lakin vücudunuza kas kütlesi ekliyerek tahta göğüsünüzü ve çelimsiz omuzlarınızı kabalaştırabilirsiniz ama bir mezomorf kadar hacimde alamazsınız vücud tipinizi değiştiremediğinizden kabullenmeniz gerekir ne çok yemek yemek ne çok çalışmak sizi o hayalinizdeki hale dönüştüremiyicek
Mesajını görünce aklıma şu örneği göstermek geldi. Günlük tuttuğu dönemde (üye olmadan) takip ettiğim bir sporcuydu. İncelemeni tavsiye ederim. Vücut tipi ektomorf olan bir arkadaşımızdı ;)

https://www.bodyforumtr.com/threads...lik-evrim-hikayesi-ektomorf-motivasyon.98777/

Mesajını görünce aklıma şu örneği göstermek geldi. Günlük tuttuğu dönemde (üye olmadan) takip ettiğim bir sporcuydu. İncelemeni tavsiye ederim. Vücut tipi ektomorf olan bir arkadaşımızdı ;)

https://www.bodyforumtr.com/threads...lik-evrim-hikayesi-ektomorf-motivasyon.98777/
Güzel bir örnek ve gelişme yalnız boy kilo oranı sıkıntılı olan bir arkadaş değilmiş cılız sayılamaz benim anlatmak istediğim gerçekten ip gibi olan 185 olupta 47 kg olan insanlar var çoğu vücud yapısından kaynaklanıyor .yavaşça sabrederek azmederek sağlıklı kas kütlesi almak herşeye aban 15 kilo al başla yağ kasa döner vb. Mitlerinden çok daha iyidir

Arkadaşlar merhaba, ben de aynı durumdan muzdaribim. Sizlere birşey sormak istiyordum. 23 yaşında bir bayanım. Boy 1.69 kilo 50. bacak boyum uzun olunca ve üstüne zayıf da olunca oldukça sıska görünüyorum. Fitness'a başladım. Ancak hoca 1 ay boyunca kilo alımına bakacağız deyip hiç bacak hareketi vermedi bana. ağırlıkla full üst gövdeye çalışıyorum sadece. Yani hiç bacak antrenmanım yok. Size danışmak istedim bu doğru bir durum mu?

arkadaşın yazdıkları komik değil ama verdiği tarif çok kötü.

birincisi dediği şu önce kilo alın sonra spor yapın dediği doğru eğer bir demi bir kemikseniz... yani bulk dönemi diye bişey var, zaten zayıf insanlar genelde 1 parça ekmek biraz peynir ile gününü bitiren tipler sen spor salonunda çalışırsan o yediklerinde anında erir biraz bekle 10 kilo falan al, miden büyüsün spora başla. burda gülüncek bişey yok

bende sizler gibiydim ne yaparsam yapayım kilo alamıyordum, boy 1.85 kilo 63 tü baya zayıftım... 7-8 ayda 20-25 kilo aldım gainer + beslenme... vüücudum çok büyüdü kollarım 40 cm

verdiğin tarife gelirsek o kadar bal yemeyeceksiniz kardeşim, bal doğal diye abanmayın onunda fazlası zararlı. ve ayrıca 1 ayda 10 kilo almak hiiiiç sağlıklı değil çünkü yüzde ellisi yağdır onun. aylık 5 kilo yeter, diyelim senin tarifinle 20 kilo aldılar 2 ayda... zaten sonra o 10 kilolıuk yağı eritmekle uğraşacaklar eritince tekrar 10 kilo almış olacaklar.

Br
arkadaşın yazdıkları komik değil ama verdiği tarif çok kötü.

birincisi dediği şu önce kilo alın sonra spor yapın dediği doğru eğer bir demi bir kemikseniz... yani bulk dönemi diye bişey var, zaten zayıf insanlar genelde 1 parça ekmek biraz peynir ile gününü bitiren tipler sen spor salonunda çalışırsan o yediklerinde anında erir biraz bekle 10 kilo falan al, miden büyüsün spora başla. burda gülüncek bişey yok

bende sizler gibiydim ne yaparsam yapayım kilo alamıyordum, boy 1.85 kilo 63 tü baya zayıftım... 7-8 ayda 20-25 kilo aldım gainer + beslenme... vüücudum çok büyüdü kollarım 40 cm

verdiğin tarife gelirsek o kadar bal yemeyeceksiniz kardeşim, bal doğal diye abanmayın onunda fazlası zararlı. ve ayrıca 1 ayda 10 kilo almak hiiiiç sağlıklı değil çünkü yüzde ellisi yağdır onun. aylık 5 kilo yeter, diyelim senin tarifinle 20 kilo aldılar 2 ayda... zaten sonra o 10 kilolıuk yağı eritmekle uğraşacaklar eritince tekrar 10 kilo almış olacaklar.
Ben 1.85 cm 50 kg yakın ölçülere sahip insanlara öneriyorum
Bu arada 4 tatlı kaşığı balı çok zararlı buluyorsan sen bu spora henüz başlamamışsın.

Back
Yukarı