Bele Yüklenen Hareketler

ben 14 yaşındayım,dün spor salonuna gittim konuştum ve aşımın ufak olduğunu ve omuriliğe yüklenen haraketleri zorlamıycamızı söyledi

acaba ne tür haraketlerden maruz bırakır beni umarım bench press tarzı büyük işlevselliği olan ahraketleri silmez.

yorumlarınızı bekliyorum

Press hareketlerinin hiçbirine girmemen lazım. Onun yerine açış hareketleri yapmalısın. Yaşın genç boyunun uzamasını engeller aksi taktirde.

Emraha katılıyorum bende bakaleler okudum boy uzamasını engelliyomuş.

boy konusunda hiç bir sıkıntım yok suan boyum 1.76 tabiki mümkün oldukça press yapmam ama bench press gibi önemli haraketleri fazla zorlamayan ağırlıklarla yapabilirim heralde

Usanarak sıkılarak hala söylüyorum.Problem press hareketleri,squat ve deadliftte değil sizmi anlamıyorsunuz yoksa ben mi anlatamıyorum.Problem bunları yaptığın ağırlık miktarında.Squatı boş barla yap güzel kardeşim senin omurliğin boş bardan bile etkilencekse zaten sen kır at o omurliği:).Boş bar diyorum boş bar deyipte geçme zararı olmaz ama yararı çok çok olur squat çömelmeye dayalı bir hareket bacakların ağırlık olsada olmasada çömelirken kasların mutlaka fazlasıyla gerilme yaşıyor ve bunun bacaklarına emin olki çok çok yararı olacaktır.Omuz press deyip geçme insan kendini bilir ve hangi ağırlığı zorlanmadan hangisni zorlanarak kaldırdığını bilir.Sen kendine uygun bir ağırlıkla omuz press hareketine girdiğin zaman zararı değil yararı olacaktır.Araştır,sor ve öğren hiç bir hareket zararlı değil mühim olan kullandığın ağırlık.Ama yinede ben korkarım dersen leg pressi sil omuzuda sil ama boş barlada olsa squatı eksik etme ;)Başarılar....

Squat çok dikkat isteyen bir hareket.Ağırlıksız yapılsa bile mesela ben ısınmadım diye belimi incittim büyük dikkat ister.O yüzden videolar izle hareketi iyice kavrayana kadar sonra dikkatlice yap.

boya takılmışsınız.
bu genç daha 14 yaşında
ne kemik gelişimi tamamlanmış ne de disklerin gelişimi
boy, en son gelmeli bu sıralamada.
boy bir sonuçtur sürecin içine bakmak lazım

süt iç kardeşim ve her türlü bacak ve kaldırma/press hareketlerini dikkatli yap...
fazla yük bindirme kendine

Back
Yukarı