Bel ve Sırt

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ryan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ryan

Üye
Slm arkadaslar.Bel ve sırt kasları çalışmalarına başlıcağım.Güreşteki ittirme kuvveti o kaslardanmı sağlanıyor?Bel ve kalça kaslarının gelişmesi için ne yapmalıyım?Cevaplarınızı bekliyorum.

Kalça için interval koşu çalışabilirsin.
Bel içinse en iyisi twisttir.Yani ağır bir barı alacaksın omuzlarına bi sağa bi sola döneceksin.Bu arada ters mekik de çok yararlı olacaktır

Güreşte ittirme kuvveti bel ve sırttan değil, göğüs ve tricepsten gelir. Sırt ise birini kavrayabilme, kendine çekebilmeyi sağlar. Bel güreşte de çok önemlidir. Kuvvetli bir beliniz olursa sırtınıza oturan birine karşı koyabilirsiniz.

Bel ve kalça kasları için en iyi hareket deadliftir. Bacak, bel, kalça, trapezi çalıştıran çok temel ve faydalı bir harekettir. Bel için deadiliftin her türlüsünü mutlaka yapmalısınız.

Squat, leg press ve dumbell lunges te kalçayı geliştiren bacak hareketleridir.

Sadece kalça çalıştırmak istiyorsanız bir sandalyeye oturun ve kucağınıza dambıl koyun. Sadece kalça kaslarını sıkarak dambılı kaldırın. Aynı şeyi yere sırt üstü yatarak ta yapabilirsiniz.

bu bölgelerin çalışmalarına cvp olarak açılmış topiklerde mevcut olduğunu biliyorum.pratik olarak burda cvp bekleyeceğine orda hazır cvpları alabilirsin.
yinede squat ve deadlift gibi beli ve kalçaları güçlendiren bir hareket görmedim tabi bunları yapabilmen için biraç çalışman lazım

Back
Yukarı