bel problemi

gnnc144

Üye
Iyi forumlar arkadaslar .ailemde bir bel problemi var gibi ve bendede agir calisirken agri yapiyor zamanla.temel hareketleri soylermisiniz yavas yavas guclendirmem icin belimi.2.sorum acil kilo almaya calisiyorum ama hizli bir metabolizmYa sahibim.duzenli olarak protein ve creatin aliyorum.70 kiloyum 75-80 olmam icinde biraz beslenme tavsiyesi vereblirmisniz.sağlicakla kalin iyi aksamlar :)

Her türlü hareketi yaparken, barbell curl olsun, dumbbel row olsun hareketin doğru formunu öğrenmen gerekli, tüm hareketler için geçerli. doğru form yoksa karın ve bel kasların kuvvetli olsada sakatlanma riskin yüksek olur.

Karın ve bel kaslarını kuvvetlendirmek omurgana binen yükü azaltır buna bağlı olarak bel ağrıların da azalır.
Başlangıç için crunch, leg raise ve superman egzersizlerini düzenli yapabilirsin.

Hyper-Extension haraketini yapabilirsin. ben şahsen kendi antremanlarımda elime ağırlık alarak yapıyorum ve cidden beli çok zorluyor.
tabi sen ağırlıksız ve az tekrarla başlayarak alıştıra alıştıra yaparsan senin için daha iyi olur.

Back
Yukarı