Bel fıtığı ve antreman sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Shadin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Shadin

Üye
Merhaba arkadaşlar,
birkac hafta once bel agrilarim nedeniyle doktora gittim,doktor bel fitigi baslangici olabilir dedi.
once izometrik egzersizlerle bu problemi minimuma indirmeyi hedefledim agrilar geçti sayılır fakat sorun sırt ve bacak antremanlarıma hangi haraketleri koymam gerektiğinde kararsızım.
squat ve deadliftten bi sure uzak duruyorum.
bu dertten muzdarip olan arkadaşlar sırt ve bacak programlarını paylaşirlarsa sevinirim

Aynı derde sahibiz bel karın sırt ve kalça kaslarını guclendirirsen agrilari unutursun

teşekkürler fakat soruda
bu gibi bi sorun sahibi iken sirt ve bacaj antremanım nasil olmali diye sormuştum
teşekkürler yinede

Sırt normal enseye indiriş goguse indiris daha sonraki zamanlarda seated cable row bacak için çök kalk (ağırlıksız) bildigimiz squat çok çok çok faydalı 1 hafta düzenli yaparsan faydasını görürsün

Bendede bel fıtığı var ve 2 noktada, herzaman sağolsun varlığını hissettiriyordu bende squat ve deadlift yapmıyordum sonra biraz araştırdım ve bu hareketleri kendimi zorlamadan yavaşça ağırlık arttırarak yaparsam faydalı olacağını düşündüm ve doğru dusunmusum ilk başta squat deadlift belki komik olcak ama 10 kiloyla yapıyordum ve şuan squat 60 kilo deadlift 50 kilo yapıyorum ve çok faydasını gördüm, artık eğilip kalkarken belimde acı olmuyor yani ben yavaş yavaş ağırlık arttırıp çok dikkatli yaparsan faydalı olcani düşünüyorum tabi daha tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilgi verecektir, iyi çalışmalar [emoji4]

Back
Yukarı