Büyük harflarle söylüyorum, KORKACAK HİÇBİR ŞEY YOK.
Bende bel fıtığı var. Doktorun dediğine göre başlangıç falan da değil, orta seviyenin biraz üstü.
Birbuçuk sene önceydi bunu öğrendiğimde..
O zamanlar 78 kilo falandım. Neyse ki doktor genç,spordan falan biraz anlayan biriydi, ağırlık çalışıyorum dedim doktora, bi süre ara ver ağırlığa, 3-4 ay sürekli yüz, bu arada verdiğim fizik tedavi hareketlerini yap,belini karnını güçlendir dedi.. En önemlisi çok fazla kilo almamaya çalış,belini çok zorlar dedi..
E zaten o dönem acayip bel ağrım vardı,istesem de salona gidemiyordum, imkanım vardı üniversitenin salonunda düzenli yüzdüm bir ay kadar, bel ağrım biraz hafifleyince bitim kanlanmaya başladı tabi,ufaktan başladım antremanlara, tabi bu ara fizik tedavi hareketlerini de aksatmadım.
Salonda ilk zamanlar barbell curl,military press gibi bele yük bindiren hareketleri çok ağır girmedim. squat-deadlift zaten çıkardım programdan.
Aradan bir buçuk sene geçti,doktor kilo alma dediği halde,kış bittiğinde 98 kilo ile definasyona başladım, boyum 180.
Burda önemli olan olay vücudu tanımak ve karın ile beli güçlendirmek. Kesinlikle karı ve belini güçlendireceksin başka yolu yok. Bir de beli ve bacakları esnetmek çok çok önemli, her salona girdiğinde ve evde boş olduğunda esnet vücudu.
Tabi ben bunları kafama göre yapmadım, flexor hocanın da anlattığı şeyler vardı,belden ameliyat olduğunda ve geri dönüşününün çok güzel olduğundan bahsetmişti. Forumda bel ile ilgili yazılar bulabilirsin, internettte araştırma yap ve öğrendiklerinle tekrar çık doktorunun karşısına,sana bakışı değişik olacaktır emin ol.
O birbuçuk sene önceki ağrılardan eser kalmadı bende,yüzmenin,esnetmenin ve karnı beli güçlendirmenin çok çok faydasını gördüm. Belini biraz güçlendirdikten sonra hafif ağırlıkla squat ve deadlift yap,daha da güçlendirecektir belini.
AMA SON SÖZ: bu bel fıtığı kesinlikle tamamen iyileşen bir hastalık değil, o yüzden attığın her adımda,yaptığın her harekette dikkatli olmak esas. Ani hareketlerden uzak dur.
Belim artık iyi diye hayatıma eskisi gibi devam ediyorum diyemem ben, çok basketbol oynayan ben artık zıplamaktan bile çekiniyorum, arkadaşlarımla kardeşimle çok fazla boğuşan ben artık eskisi gibi şakalaşmıyorum. ALLAH kimseye bel ağrısı yaşatmasın diyorum ve artık bitireyim çok yazdım
Daha da merak edilenler olursa yazarım. Bu arada sadece bel fıtığı değil, belde düzleşme de var bende, yani omuriliğin S şeklindeki yaoısında deformasyon da var. Ona rağmen düzenli antreman ve sakin hayatla bel fıtığı sorun değil.